Markkinakommentit

Sijoitusstrategi: ”Kehittyvät osakemarkkinat ylipainossa”

Kaksi syytä tekee kehittyvillä markkinoilla erityisesti Aasian osakemarkkinoista houkuttelevat.

Osakemarkkinoiden nousukiito eri markkinoilla pysähtyi elokuussa. Samalla osakkeiden myös arvostuskertoimet laskivat historiallisen keskiarvon tuntumaan ja sijoittajien liiallinen optimismi normalisoitui.

Kun rahapolitiikan kiristäminen lähenee loppusuoraa ja talous- ja tuloskasvu ovat jatkuneet odotettua vahvempana, on myötätuuli voimistumassa, arvioi Nordea viikkokatsauksessaan. Pankki nostaakin osakkeet ylipainoon.

Osakemarkkinoiden sisällä Nordea pitää allokaatiosuosituksissaan kehittyvät markkinat edelleen ylipainossa ja Pohjois-Amerikan vastaavasti alipainossa. Pankin mukaan erityisesti Aasian kasvunäkymät ovat vahvat suhteessa länsimaihin.

Kehittyvien maiden osakemarkkinoiden houkuttelevuutta lisää myös maltillinen arvostustaso.

”Kiina-huolet painoivat kesällä lähinnä Kiinan osakkeita muiden kehittyvien osakemarkkinoiden pärjätessä paremmin. Kiinan osalta paljon heikkoutta on jo hinnoissa ja myönteisten yllätysten rima siksi melko matala”, toteaa Nordean päästrategi Antti Saari.

Kiinalaisten osakkeiden arvostus onkin nyt houkutteleva, Alava toteaa. Seuraavan 12 kuukauden tulokseen perustuva PE-kerroin on Kiinan osakemarkkinoilla vain 10x, kun se vuoden 2021 alussa oli yli 17x. Kiinalaisosakkeet ovat yleensä P/E-kertoimilla mitaten edullisempia kuin osakkeet maailmalla, mutta nyt ero on kasvanut entisestään.

Kiinan markkinaan liittyy kuitenkin edelleen iso maariski. Maan suurin huolenaihe tällä hetkellä on yhä kiinteistömarkkinoiden heikkous.

Saaren mukaan myös muilla kehittyvillä markkinoilla on hyvät mahdollisuudet yllättää myönteisesti puolijohdekysynnän elpymisen myötä.

Yhdysvallat jatkaa Nordean allokaatiosuosituksissa alipainossa lähinnä hieman kireän arvostuksen takia.

”Kovin synkäksi ei Yhdysvaltain osaltakaan kannata heittäytyä, mutta uskomme parhaiden tuottojen löytyvän muualta”, Saari ennustaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös