Yritysuutiset

Tylysti pörssissä kohdeltu Kempower aloittaa sertifioinnin turvin tuotannon Yhdysvalloissa

Kempower on saanut Intertek Testing Laboratoriesin Electrical Testing Laboratories -sertifikaatin, joka mahdollistaa tuotannon aloittamisen Pohjois-Amerikassa.

Kempower perusti Pohjois-Amerikan toimipaikkansa Pohjois-Carolinan Durhamiin keväällä 2023. Kuva: Kempower Oyj.

Pikalatausratkaisujen valmistaja voi ottaa nyt vastaan tilauksia Kempower Satellite -lataussatelliitille Pohjois-Amerikassa. Ensimmäiset asiakastoimitukset Pohjois-Amerikan tehtaalta käynnistyvät.

”Tämä on merkittävä virstanpylväs yhtiöllemme, erityisesti siksi, että tuotanto voi nyt virallisesti alkaa täällä Durhamin tuotantolaitoksessamme”, sanoi Tim Joyce, Kempowerin Pohjois-Amerikan toiminnoista vastaava johtaja.

Joycen mukaan Electrical Testing Laboratories –sertifikaatti (ETL) antaa Kempowerille luvan valmistaa ja toimittaa kokonaisia latausasemia uudesta Durhamin tuotantolaitoksesta, mikä mahdollistaa laajamittaisen massatuotannon ja jakelun.

ETL Listed -merkintä on sertifioitu osoitus Kempowerin asiakkaille ja kumppaneille siitä, että Intertek-yhtiö on testannut Kempowerin lataussatelliitit ja todennut niiden olevan kansallisten standardien mukaisia ja niitä voidaan valmistaa ja toimittaa Kempowerin Durhamin tehtaalta.

”Tämä vahvistaa edelleen Kempowerin DC-pikalataussatelliittien asemaa latausratkaisujen huipulla. Tämä sinetti on osoitus siitä, että Kempowerin tuotteet ovat turvallisia myydä kaikkialla Pohjois-Amerikassa”, Joyce lisäsi.

Kempowerin Pohjois-Amerikan operatiivisen toiminnan ja liiketoiminnan kehittämisen johtaja Marcus Suvanto kertoo, että ETL-sertifikaatin saamisen jälkeen yhtiö valmistautuu vuoden 2024 ennakkotilauksiin ja lisää tuotteidemme saatavuutta.

”Tavoitteenamme on saavuttaa Durhamissa Lahden nykyinen tuotantotaso – sieltä Kempower toimitti noin 10 000 latauspistettä vuonna 2022”, Suvanto kertoo.

Kempower perusti Pohjois-Amerikan toimipaikkansa Pohjois-Carolinan Durhamiin keväällä 2023. Yhtiö tuottaa Pohjois-Amerikassa NEVI-yhteensopivia tasavirtaan perustuvia pikalatausratkaisuja NCDOT:n NEVI-suunnitelman mukaisesti.

Kempowerin tuotantolaitoksen perustamista Pohjois-Carolinaan helpottaa osittain osavaltion taloudellisen investointikomitean hyväksymä Job Development Investment Grant (JDIG).

”Olemme kiitollisia asiakkaillemme eri puolilla maailmaa hyvästä yhteistyöstä. Nyt voimme laajentaa korkeatasoisen tuotantomme ja palvelumme uusille Pohjois-Amerikan asiakkaillemme, jotka vauhdittavat liikenteen sähköistymistä kanssamme”, Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki sanoi.

Kempowerin osake on ollut viime päivät myrskyn silmässä, kun osake on romahtanut kuukaudessa peräti 43 prosenttia. Sijoittajien luottamusta yhtiön kasvutarinaan ovat koetelleet Kempowerin kolmannen vuosineljänneksen odotettua alhaisempi uusi tilausten määrä.

Tilauskertymä oli kolmannella neljänneksellä alhaisempi kuin vuosi sitten. Kun viime vuonna uusia tilauksia tuli yli 65 miljoonan euron edestä, jäi tänä vuonna kolmannella vuosineljänneksellä tilauskertymä 61 miljoonaan euroon. Tilauskertymä oli 36-38 prosenttia analyytikoiden konsensusennusteita alhaisempi.

Toinen markkinoiden uskoa Kempowerin kasvutarinaan koetteleva tekijä on pääomistaja Kemppi Groupin isot osakemyynnit.

Kemppi Group on myynyt suomalaisille ja kansainvälisille sijoittajille 3,4 miljoonaa Kempowerin osaketta 30 euron osakekohtaiseen hintaan. Suuromistajan myyntipotti nousee siis 102 miljoonaan euroon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös