Yritysuutiset

Lääkintäteknologiayhtiö Nexstimin tulos painuu pakkaselle – osake selvässä laskussa

Nexstim varoittaa käyttökatteen painuvan pakkaselle. Kustannussäästöjen teho alkaa kuitenkin näkyä vuoden 2023 jälkipuoliskolla.

Nexstim julkisti tiistaina tulosvaroituksen ja tarkentaa näkymiään vuodelle 2023. Yhtiö tarkentaa päivitettyjen liiketoimintaennusteiden perusteella, että vuonna 2023 yhtiön vertailukelpoinen liikevaihto kasvaa ja että tilikauden käyttökate on tappiollinen.

Koko vuoden 2023 liikevaihdon ja vertailukelpoisen liikevaihdon odotetaan olevan noin 7,0 miljoonaa euroa ja tilikauden käyttökatteen välillä -0,6 ja -0,3 miljoonaa euroa. Viime vuonna liikevaihto oli 9,5 miljoonaa euroa ja liiketulos oli positiivinen 0,8 miljoonaa euroa.

Yhtiön elokuussa 2023 julkaistussa puolivuotiskatsauksessa Nexstim odotti liiketoimintaennusteiden perusteella, että vuonna 2023 yhtiön vertailukelpoinen liikevaihto kasvaisi ja että tilikauden käyttökate olisi ollut voitollinen.

”Muutos liiketoimintaennusteissa johtuu kahden yhdysvaltalaisen sekä yhden eurooppalaisen sairaalan NBS 5 -laitteistotilauksen päätöksenteon lykkääntymisestä ensi tilikaudelle 2024″, Nexstimin toimitusjohtaja Mikko Karvinen kertoo tulosvaroituksen syistä.

Ensimmäisen vuosipuoliskon 2023 aikana käynnistetyt kustannussäästöt ovat Karvisen mukaan edenneet suunnitellusti ja yhtiö liiketoiminnan kulujen laskevan vertailuvuodesta 2022.

”Yhtiön toinen vuosipuolisko 2023 tulee päivitettyjen ennusteiden mukaan olemaan ennätyksellinen sekä liikevaihdolla että positiivisella käyttökatteella mitattuna. Emme näe, että näillä ennusteen tarkennuksilla vuoden 2023 näkymään olisi välitöntä heikentävää vaikutusta yhtiön rahoitustilanteeseen”, toimitusjohtaja ennustaa.

Nexstim tulee antamaan uuden tulevaisuudennäkymän vuodelle 2024 viimeistään tilinpäätöstiedotteen yhteydessä 27. helmikuuta.

Helsingin pörssiin listattu Nexstim on suomalainen, kansainvälisillä markkinoilla toimiva lääkintäteknologiayritys. Nexstim tarjoaa ratkaisuja noninvasiiviseen eli kallon ulkopuoliseen aivostimulaatioon (TMS) diagnostiikka- ja terapiasovelluksilla. Neuronavigoiva TMS-teknologia-alusta mahdollistaa potilaiden yksilöllisen hoidon ja diagnostiikan vaikeissa aivosairauksissa ja -häiriössä.

Yhtiö perustettiin vuonna 2000, kun se irrotettiin Teknillisen korkeakoulun eli nykyisen Aalto-yliopiston tutkimusprojektista. Nexstimin osakkeet on listattu Helsingin pörssin ja Ruotsin First North -markkinapaikoille.

Nexstimin diagnostiikkaliiketoiminta keskittyy kaupallistamaan NBS (Navigated Brain Stimulation) -laitteistoa. Nexstimin NBS-laitteisto on ainoa FDA:n hyväksymä ja CE-merkitty navigoiva TMS-laitteisto liikeaivokuoren ja aivojen puhealueiden leikkausta edeltävää kartoitusta varten.

Vuoden 2023 ensimmäisellä puolivuotiskaudella eli tammi-kesäkuussa yhtiön liikevaihdon kasvu oli siis peräti 83 prosenttia vertailukauteen nähden.

Nexstimin osake kääntyi 8,5 prosentin laskuun tiistaina Helsingin pörssissä tulosvaroituksen painamana.

Kommentoi
Ylös
>