Yritysuutiset

Trainers’ Housen myynti romahti loppuvuonna – tulos painui pakkaselle

Toimintaympäristön muutos heijastuu yhtiön palveluiden kysyntään.

Informaatioteknologia-, yritysvalmennus- ja markkinointiyritys Trainers’ House julkisti viime vuoden loka-joulukuun tulosraporttinsa ja tilinpäätöksensä.

Jo aiemmin vuoden 2023 aikana liikevaihto oli laskenut yli 10 prosenttia vertailukaudesta ja liiketulos painunut selvästi alle edellisvuoden. Loka-joulukuun myynnin romahdus oli kuitenkin selvästi rajumpi kuin edellisellä kolmannella kvartaalilla. Viime vuoden viimeisen vuosineljänneksen liikevaihto laski vertailukauden roimasti, – 2,5 miljoonasta eurosta 1,9 miljoonaan euroon.

Liiketulos painui loka-joulukuussa -0,2 miljoonaa euroa miinukselle, kun se vuotta aiemmin oli 0,1 miljoonaa euroa plussalla.

Koko vuoden liiketulos painui -0,1 miljoonaa euroa pakkaselle. Rahavarat hupenivat vuoden lopussa 1,2 miljoonaan euroon edellisvuoden 2,2 miljoonasta eurosta ja korollisen velan määrä nousi viime vuoden 0,5 miljoonasta eurosta 0,8 miljoonaan euroon.

Yhtiön toimitusjohtaja Arto Heimonen kertoo, että viime vuonna yhtiön markkinatilanne heikkeni edelliseen vuoteen verrattuna.

”Toimintaympäristön muutos heijastui yhtiön palveluiden kysyntään. Lisäksi yhtiön asiakkailleen järjestämien tapaamisten sopimiseen tarvittiin aikaisempaan verrattuna enemmän aikaa. Nämä johtivat liikevaihdon pienenemiseen”, Heimonen kertoo.

Toimitusjohtajan mukaan yhtiön vuosi käynnistyi vahvasti. Ensimmäisen vuosineljänneksen kannattavuus ylitti odotukset, mutta sen jälkeen oli vaikeampaa.

Trainers’ House antoi tulosvaroituksen viime huhtikuussa, jolloin yhtiö kertoi markkinaolosuhteiden heikentymisestä.

Yhtiö on sopeuttanut kustannuksiaan Heimosen mukaan ”nopeasti ja merkittävästi”. Trainers’ House vei läpi kahdet muutosneuvottelut, karsi toimitila- ja IT-kustannuksia sekä leikkasi väliaikaisesti johdon palkkioita.

Hankalassa toimintaympäristössä yhtiö pystyi kuitenkin tekemään kannattavuuden osalta siedettävän vuoden, Heimonen toteaa.

Trainers’ House hakee sopeuttamistoimista huolimatta kasvua.

”Marraskuussa toteutetun markkinoijien rekrytointikampanjan vaikutus oli erinomainen. Kampanjan tuloksena yhtiö palkkasi 59 uutta työntekijää. Lisäksi yhtiö lanseerasi onnistuneesti Johtajan kasvupolku -valmennusohjelman”, toimitusjohtaja kertoo.

Kuten aiemminkin, terve kassavirta ja kannattavuus ovat yhtiön liiketoiminnan tärkeimpiä tavoitteita myös vuonna 2024, Heimonen kertoo.

Yhtiö arvioi vuoden 2024 operatiivisen tuloksen olevan tappiollinen.

Tässä tilanteessa yhtiö ei näe mahdollisuuksia osingonmaksulle. Hallitus ehdottaa 27. maaliskuuta 2024 kokoontuvalle yhtiökokoukselle, ettei yhtiö jaa osinkoa vuodelta 2023.

Kommentoi
Ylös
>