Makrotalous

Suomen työttömyysaste jo lähes 9 prosentissa

Maailmantalouden orastava suhdannenäkymien kohentuminen ei näy Suomen työllisyystilastoissa. Tilastokeskuksen uusimman työvoimatutkimuksen mukaan työttömyysaste nousee edelleen.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 2013 huhtikuussa 239 000, mikä oli 13 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 8,8 prosenttia, kun se edellisvuoden huhtikuussa oli 8,4 prosenttia. Työttömyysateen kausitasoitettu trendi on osoittanut työttömyysasteen nousua jo yli vuoden ajan.

 työttömyysaste

Lähde: Suomen virallinen tilasto (SVT): Työvoimatutkimus [verkkojulkaisu].

Positiivista on kuitenkin, ettei työllisten määrä ole laskenut. Työllisiä oli saman verran kuin edellisen vuoden huhtikuussa.

Työllisiä oli Tilastokeskuksen mukaanvuoden 2013 huhtikuussa 2 466 000 eli lähes saman verran kuin vuotta aiemmin (tilastojen virhemarginaali on ±31 000). Työllisiä miehiä oli 6 000 vähemmän ja työllisiä naisia 4 000 enemmän kuin huhtikuussa 2012. Työllisten määrä kasvoi yksityisellä sektorilla mutta väheni julkisella sektorilla vuoden 2012 huhtikuuhun verrattuna.

Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli huhtikuun 2013 lopussa kaikkiaan 279 000 työnvälityksen säädösten mukaisesti työttömäksi työnhakijaksi tilastoitua, kertoo Tilastokeskus tiedotteessaan. Työttömien työnhakijoiden määrä oli 40 000 suurempi kuin edellisen vuoden huhtikuussa.

Työttömyys lisääntyi edellisen vuoden huhtikuusta kaikkien ELY-keskusten alueella; eniten kuitenkin Varsinais-Suomessa (25 %), Pirkanmaalla (24 %) ja Uudellamaalla (22 %).

Lähde: Tilastokeskus

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös