Osakeanalyysit

Kovaa kasvua kotimaisissa IT-yrityksissä

IT-yhtiötToisen kvartaalin tulosraportointikausi lähestyy. Talouden yleinen epävarmuus ei ole ollut omiaan lisäämään optimismia markkinoilla. Analyysitalo Inderes odottaa kuitenkin kotimaisilta IT-yhtiöiltä myynnin kasvua toisella kvartaalilla. Joukosta löytyy myös muutama selkeä tulosparantaja.

Kotimaisten IT-yhtiöiden etuna on niiden toimiminen kasvavilla markkinoilla.

”Listallamme olevat yhtiöt toimivat pääosin terveillä ja kasvavilla markkinoilla, mutta talouden epävarmuus pitää asiakkaiden päätöksentekoprosessit hitaina ja projekteja lykätään. IT-palvelu -ja ohjelmistoyhtiöillä kysyntä painottuu edelleen sellaisiin ratkaisuihin, joilla voidaan saavuttaa konkreettisia ja nopeita kustannussäästöjä, kun taas muita vähemmän välttämättömiä IT-hankintoja lykätään”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Analyysitalon tarkastelemista yhtiöistä myönteisin ennustettu toisen kvartaalin kehitys on pienellä Microsoft-ratkaisujen ohjelmatoimittajalla Innofactorilla. Inderes odottaa yhtiöltä toisella kvartaalilla lähes 90 prosentin liikevaihdon kasvua viime vuoden toiseen kvartaaliin verrattuna. Innofactorin tulos nousee Inderesin ennusteen mukaan viime vuoden -0,3 miljoonasta eurosta 0,6 miljoonaan euroon.

Innofactorin kasvu johtuu sen tekemästä atBusiness-yhtiön ostosta kesäkuun alussa, joka lähes kaksinkertaisti yhtiön koon. ”Yhtiön tuloksen uskomme parantuvan myös selvästi, sillä vertailukausi oli organisaatiomuutoksesta johtuen hyvin heikko ja yrityskaupat tuovat yhtiölle myös lisää hyvin kannattavaa liiketoimintaa”, Inderes arvioi.

Erityisen rajua tuloskasvua Inderes odottaa Tecnotreelta. Teleoperaattoreille ratkaisuja tarjoavan yhtiön tulos kasvaa Inderesin odotusten mukaan peräti yli 300 prosenttia. Syynä kasvuun on Tecnotreen vahva tilauskanta.

”Yhtiön tilauskanta Q1 lopussa oli vahva 55 MEUR, mikä antaa hyvät lähtökohdat loppuvuodelle, mikäli tilauskannan projekteja onnistutaan viemään suunnitellusti eteenpäin”, Inderes toteaa.

Kuitenkin vuosineljännestasolla yksittäisten projektienajoitukset ja valuuttakurssit voivat Inderesin mukaan vaikuttaa oleellisesti Tecnotreen lukuihin.

Myös Elektrobitin odotettu kasvu on kovaa, sillä yhtiön Automotive –segmentissä toimialan vahvat kasvuajurit pitävät kysyntää yllä myös vaikeassa taloustilanteessa, arvioi Inderes.

Taloushallinnon ohjelmistoratkaisuja tarjoavalta Baswarelta Inderes odottaa kyllä 10 prosentin tuloskasvua, mutta tuloksen kehitys on mollivoittoinen. Yhtiö antoi kesäkuussa tulosvaroituksen.

Inderesin mukaan Baswaren heikkous on kuitenkin väliaikaista. Yhtiön riippakivenä on edelleen meneillään oleva muutosprosessi, missä lisenssimyynti heikkenee ja panostukset uusiin tuotteisiin kasvattavat kuluja.

”Baswaren liiketoiminnan taustalla olevat markkinan kasvuajurit ovat kuitenkin edelleen vahvat ja pidämme tuloskunnon heikkoutta väliaikaisena yhtiön muutosprosessista johtuvana tekijänä”, Inderes toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös