Asunnot ja kiinteistöt

Asuntomarkkinoilla pieniä elpymisen merkkejä

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat koko maassa nousivat 0,2 prosenttia helmikuusta maaliskuuhun.

Pääkaupunkiseudulla hinnat pysyivät lähes ennallaan ja muualla Suomessa hinnat nousivat 0,4 prosenttia. Tilastokeskuksen mukaan edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat laskivat koko maassa 0,2 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat pysyivät lähes ennallaan edellisvuodesta ja muualla Suomessa hinnat laskivat 0,3 prosenttia.

Vuoden 2014 maaliskuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 2 175 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 468 euroa ja muualla Suomessa 1 668 euroa.

Asuntokauppa on kuitenkin edennyt tahmeasti.
Kiinteistönvälittäjien keskusliiton mukaan vanhojen kerros-, rivi- ja omakotitaloasuntojen kauppojen määrä väheni tammi-maaliskuussa lähes kahdeksan prosenttia viime vuodesta. Nihkeimmin kaupaksi menevät suuret perheasunnot, parhaiten taas pienet ja sijoituskelpoiset kohteet.

Asuntokaupan volyymia on Pellervon taloustutkimuksen mukaan kuitenkin pitänyt yllä matala korkotaso, joka on edesauttanut kiinteistösijoittajien velkavivun käyttöä. Myös uusien asuntorahastojen toiminnan ajoittuminen on lisännyt asuntokauppaa, kun ne ovat ryhtyneet käyttämään kertyneitä pääomiaan asuntosalkkujensa kokoamiseen.

PT:n arvion mukaan asuntorahastojen viime vuonna ostamien asuntojen osuus on 15–25 prosenttia vapaarahoitteisten kerrostaloasuntojen kokonaismäärästä. Tämä vastaa 1 000–2 000 asunnon kauppaa.

1 kommentti
Avatar
Jeejee 29.4.2014
| |
"Nihkeimmin menevät suuret perheasunnot". Yllätys! Johtuisiko siitä, että pankit eivät enää anna lainaa kokille ja siivoojalle, jotka haluaisivat asua Jollaksessa tai Espoossa 900.000 Euron kivitalossa.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös