Yritysuutiset

Lääkeyhtiö Herantis listautuu pörssiin

First North -markkinapaikalle on tulossa jälleen uusi yhtiö. Lääkeyhtiö Herantis Pharma hakee osakkeidensa listaamista.

Herantis on suomalainen lääkekehitysyhtiö, joka tutkii ja kehittää lääkkeitä tulehdus-, keskushermosto- ja imusuoniston sairauksiin. Kehitystyön painopiste on sairauksissa, joissa on yhtiön näkemyksen mukaan selkeä tarve paremmille hoidoille.

Herantis on syntynyt kahden suomalaisen lääkekehitysyhtiön, Hermo Pharma Oy:n ja Laurantis Pharma Oy:n, yhdistyttyä 29.4.2014.

”Yhdistymisen ansiosta yhtiöllä on kolme toisistaan riippumatonta tuotekehityshanketta sekä hallitus ja johto, jolla on kokemusta kaupallisen lääkekehityksen kaikista vaiheista aina kansainvälisen lääkeyhtiön ylintä johtoa myöten”, toteaa Herantiksen toimitusjohtaja Pekka Simula.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Pekka Mattila toteaa, että lääkekehityshankkeet kestävät tyypillisesti pitkään ja vaativat merkittäviä investointeja.. ”Pidämme erityisen arvokkaana, että yhtiön nykyiset omistajat eivät myy osakkeitaan annin yhteydessä.”

Herantiksen nykyiset pääomistajat ovat Inveni Life Sciences Fund I Ky, Helsingin yliopiston rahastot sekä Finnveran sijoitusrahasto Aloitusrahasto Vera Oy.

Yhtiö tarjoaa merkittäväksi enintään 1.600.000 uutta osaketta sekä lisäksi ylimerkintätilanteessa enintään 1.000.000 uuden osakkeen lisäosake-erän. Osakeannissa tarjottavien uusien osakkeiden enimmäismäärä vastaa noin 37,3 prosenttia yhtiön osakkeista ja äänistä osakeannin jälkeen olettaen, että kaikki tarjottavat osakkeet merkitään, ja noin 49,1 prosenttia olettaen, että myös lisäosake-erä merkitään kokonaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info@salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Copyright © 2018 Salkkumedia Oy

Ylös