Markkinakommentit

Osakemarkkinoiden makrotalouden riskit kasvaneet

Vaikka maailmantalouden näkymät ovat muuttuneet epäselviksi, ei osakkeille silti ole parempia vaihtoehtoja, väittää LähiTapiola varainhoito.

LähiTapiolan mukaan globaalin talouden suhdanteita ennakoivissa indikaattoreissa on jo jonkin aikaa ollut havaittavissa heikkenemisen merkkejä mutta voimakasta käännettä huonompaan suuntaan ei ole tapahtunut.

Toisaalta suhdanteiden heikkeneminen saattaa olla väliaikaista.

”On edelleen mahdollista, että suhdannekuvaajien heikkenemisen syynä ovat olleet USA:n poikkeuksellinen ankaran talven vaikutukset talouden aktiviteettiin”, LähiTapiola toteaa rahastokatsauksessaan. Sään vaikutusta puoltaa USA:n talouslukujen hyvin äkkinäinen rapautuminen talvikuukausin aikana ja lähes yhtä nopea toipuminen maalis-huhtikuun aikana.

Euroopassakin makrotalouden kehitys on hidastumassa, sillä makroindikaattorit eivät parane yhtä rivakasti kuin vielä puoli vuotta sitten.

Ukrainan kriisi varjostaa näkymiä, mutta se ei ole kuitenkaan suurin epävarmuustekijä sijoitusympäristässä.

LähiTapiolan mukaan tämän hetken suurin kysymysmerkki on kasvava epävarmuus Kiinan taloudesta. ”Kiinan poliittinen johto selvästikin haluaa uudistaa taloutta ja hillitä varallisuuskuplia (millä alkaa asuntomarkkinoiden osalta olla jo kiire) ja se on aiempaa valmiimpi hyväksymään kasvun hidastumisen, mikäli rakenteiden uudistuminen sitä edellyttää”, LähiTapiola toteaa.

Huolimatta maailmantalouden kasvaneista epävarmuustekijöistä, LähiTapiola pitää osakkeet edelleen lievässä ylipainossa. Syynä on yksinkertaisesti parempien vaihtoehtojen puute.

”Osakesijoittamisen houkuttelevuus pysyy yllä osaltaan myös siksi, että parempiakaan vaihto-ehtoja ei juuri ole korkotason pysytellessä erittäin matalana.”

Osakkeiden arvostustasot ja voittomarginaalit tosin alkavat olla jo teollisuusmaissa korkealla.

Korkomarkkinoilla parhaan tuotto-riski –suhteen tarjoavat LähiTapiolan mukaan tällä hetkellä yrityslainat sekä valikoidut kehittyvien markkinoiden korkomarkkinoiden velkapaperit.

”Kehittyvillä korkomarkkinoilla markkinatilanne voi lyhyellä aikavälillä vaihdella voimakkaasti mutta kärsivälliselle sijoittajalle on tarjolla houkuttelevaa tuottopotentiaalia”, LähiTapiola toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös