Markkinakommentit

Wall Streetin asiantuntijat valitsevat vääriä osakkeita

Tämän hetken markkinatilanne on turhauttava – analyytikoiden suositusten mukaiset osakevalinnat eivät näytä toimivan, kertoo CNNMoney.

Sijoittajat maksavat Wall Streetin analyytikoille maltaita siitä, että he etsivät massiivisen sijoitusdatan avulla osakkeita joihin kannattaa sijoittaa ja osakkeita joita kannattaa välttää.

Analyytikoiden suosimat osakkeet eivät ole kuitenkaan viime aikoina osoittautuneet onnistuneiksi sijoituskohteiksi.

”Suosituimpien osakkeiden omistaminen ei ole ollut voittajastrategia nykyisessä markkinaympäristössä”, kertoo Bespoke Investment Group raportissaan.

Bespoken mukaan ne 50 S&P 500 -osakeindeksin osaketta, jotka ovat saaneet parhaimmat analyytikkosuositukset, ovat menettäneet markkina-arvostaan keskimäärin 2,4 prosenttia sen jälkeen kun Nasdaq-indeksi kävi huipussaan maaliskuun 5.päivänä.

Samalla ajanjaksolla 50 huonointa analyytikkosuositusta saaneet osakkeet ovat nousseet keskimäärin 3,5 prosenttia.

Esimerkiksi Facebook on menettänyt markkina-arvostaan peräti 17 prosenttia Nasdaq-indeksin huipun jälkeen. Tämä siitä huolimatta että analyytikot povasivat naamakirjalle huikeita kasvunäkymiä.

CNNMoney-lehden mukaan lähes 90 prosenttia analyytikoista antaa Facebookille osta-suosituksen ja konsensustavoitehinta on 20 prosenttia nykykurssia korkeampi.

Nämä luvut osoittavat kuinka turhauttava tämän hetken markkinaympäristö on sijoittajille ja jopa analyytikoille, CNNMoney toteaa.

Bespoken esimerkki osoittaa myös, että viime aikoina ”tylsät” arvo-osakkeet ovat olleet parempia sijoituksia kuin aiemmin hyvin tuottaneet momentum-osakkeet.

Miksi analyytikoiden suositukset ovat menneet metsään?

Sijoitusguru Ed Yardeni on sitä mieltä, että analyytikot yleensä ovat taipuvaisia ihastumaan niihin osakkeisiin joita he seuraavat. ”Miksi analyytikko seuraisi osaketta jonka tulevaisuuteen hän ei luottaisi”, Yardeni sanoo CNNMoney-lehdelle.

Kommentoi
Ylös
>