Talouden trendit

Teollinen internet käynnistää uuden vallankumouksen

Asioiden ja esineiden verkottuminen eli Internet of Things luo yrityksille merkittävän uuden markkinan, jonka mahdollisuuksia suomalainen yritysjohto ei ymmärrä, väittää Marketvisio.

Marketvisio kertoo tuoreessa katsauksessaan, että parhaillaan on käynnissä kolmas teollinen vallankumous – digitalisoitumisen aikakausi.

Digitalisoitumisella tarkoitetaan liiketoiminnan siirtymistä tai laajentumista sähköisiin kanaviin, sisältöihin ja transaktioihin. Kyse ei ole Marketvision mukaan vain taustaprosessien uudistamisesta, vaan täysin uudesta tavasta tehdä yritysten keskeistä liiketoimintaa.

Internet of Things -markkinan suurin kasvu syntyy analytiikasta, sovelluksista ja palveluista.

Jotta organisaatiot pystyvät ymmärtämään ja ennakoimaan mitä liiketoimintaympäristössä tapahtuu, tarvitaan lisää reaaliaikaista tietoa sekä analytiikkaa.

”Tiedon keräämistä varten upotetaan esineisiin, koneisiin, tuotteisiin ja ympäristöön lukemattomia älykkäitä verkostoituneita sensoreita, jotka väsymättä keräävät arvokasta tietoa. Syntynyt tieto tallennetaan reaaliaikaisesti pilveen automaattista jatkoanalyysia ja rikastamista varten. Tämä kokonaisuus on nimeltään teollinen internet”, Marketvisio toteaa.

Marketvision tuoreen markkina-arvion mukaan Internet of Things luo merkittävän uuden markkinan, jonka arvo vuonna 2020 on Suomessa noin 1,4 miljardia euroa uutta liiketoimintaa. Markkinasta suurin osa syntyy kuluttajaliiketoiminnan kautta.

Ennakoitu uuden markkinan koko tuo suuria mahdollisuuksia monille nykyisille ja uusille organisaatioille, mutta Marketvision tuoreen tutkimuksen perusteella vain joka kuudes suomalainen organisaatio tekee jo nyt tietoisesti jotain teolliseen internetiin liittyvää.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös