Indikaattorit

Teollisuuden tilaukset jatkavat kasvua

Teollisuuden tilaukset jatkoivat nyt toista kuukautta kasvua verrattuna viime vuoden vastaaviin ajankohtiin.

Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2014 maaliskuussa 5,5 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

Uusien tilausten arvo nousi edellisvuodesta toisena perättäisenä kuukautena. Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana tilaukset kasvoivat 2,8 prosenttia edellisvuodesta.

Uusien tilausten arvo kasvoi tarkastelluista päätoimialoista eniten kemianteollisuuden toimialalla, jolla kasvua oli 10,0 prosenttia verrattuna vuoden 2013 maaliskuuhun. Metalliteollisuudessa tilaukset kasvoivat 9,8 prosenttia. Tekstiiliteollisuudessa tilaukset vähenivät 10,9 prosenttia ja paperin, paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla 8,4 prosenttia vuoden takaisesta.

Kausitasoitettu tuotanto kasvoi maaliskuussa 0,6 prosenttia helmikuuhun verrattuna. Tilastokeskuksen mukaan helmikuussa kausitasoitettu tuotanto oli 0,4 prosenttia suurempi kuin tammikuussa. Tammikuussa tuotanto väheni 3,4 prosenttia edelliseen kuukauteen verrattuna.

Tuotanto oli kuitenkin maaliskuussa 5,0 prosenttia pienempi kuin vuoden 2013 maaliskuussa. Tammi-maaliskuussa työpäiväkorjattu teollisuustuotanto väheni 5,8 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Kommentoi
Ylös
>