Rahastotietoa

FK: Miljoonalla suomalaisella rahastosijoituksia

Rahastosijoittaminen on kasvattanut suosiotaan vuoden sisällä, kertoo Finanssialan Keskusliitto. Yksi rahastoluokka on suosiossa ylitse muiden.

Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin huhtikuussa nettomääräisesti peräti 924 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Rahastojen yhteenlaskettu arvo nousi kuun lopussa kaikkien aikojen ennätykseen, 78 miljardiin euroon.

Eniten uutta pääomaa sijoitettiin pitkän koron rahastoihin, jotka keräsivät nettomerkintöjä yhteensä 726 miljoonaa euroa, FK kertoo. Osakerahastoihin sijoitettiin 414 miljoonaa euroa. Lyhyen koron rahastoista puolestaan lunastettiin nettomääräisesti 400 miljoonaa euroa.

Pitkän koron rahastoista eniten uutta pääomaa keräsivät kehittyville maille sijoittavat rahastot, joiden nettomerkinnät olivat yhteensä 387 miljoonaa euroa. Kehittyvien maiden pitkän koron rahastoissa on tapahtunut sama positiivinen käänne kuin kehittyvien markkinoiden osakerahastoissa.

Myös kehittyvien markkinoiden osakerahastoissa pitkään jatkunut lunastusten virta kääntyi huhtikuussa positiiviseksi, kun niihin sijoitettiin nettomääräisesti 213 miljoonaa euroa uutta pääomaa.

”Kehittyvien markkinoiden osakerahastojen suosioon on vaikuttanut todennäköisesti muun muassa Kiinan hallituksen elvytyslupaukset pienyrityksille ja investointeihin, sekä jo suhteellisen mataliksi painuneet arvostustasot”, arvio analyytikko Elina Salminen.

Kommentoi
Ylös
>