Yritysuutiset

Kamerayhtiö GoPro aloitti pörssitaipaleen huimalla kurssinousulla

Kypäräkameroistaan tunnetun kalifornialaisyhtiöön kohdistuvat huimat kasvuodotukset saivat osakkeen nousemaan ensimmäisenä pörssipäivänä heti 31 prosenttia.

Kamerayhtiö GoPro listautui torstaina teknologiapörssi Nasdaqiin.osakkeella. Yhtiön osake kipusi heti ensimmäisenä pörssipäivänä peräti 31 prosentin nousuun. Yhtiö keräsi keskiviikkona listautumisannissa noin 313 miljoonaa euroa.

Hittiyhtiön perustaja Nicholas Woodman myi listautumisessa 3,6 miljoonaa osaketta. Myynnistä hän sai yli 85 miljoonaa dollaria, ja hänellä on silti yhä 48 prosentin äänivalta yhtiössä.

GoPro valmistaa kameroita ja kiinnitysjärjestelmiä jotka voidaan kiinnittää melkein mihin tahansa. Tuotteita markkinoidaan erityisesti extreme-lajeja harrastaville.

Viime vuonna GoPro teki vajaan miljardin dollarin liikevaihdolla reilun 60 miljoonan dollarin tuloksen.

Kamerayhtiöön on ladattu kovat kasvuodotukset. Nordea arvioi markkinakommenteissaan, että tänä vuonna tuloksen odotetaan kasvavan huimat 50 prosenttia.

Huimat kasvuodotukset näkyvät myös osakkeen arvostuksessa. Osakkeen 2014 tulosennusteella laskettu P/E-luku kipuaa tasolle 48, joten arvostus on kertaluokkaa haastavampi teknologiasektorin perinteikkäämpiin nimiin verrattuna, toteaa Nordea.

”Toki toisaalta esimerkiksi moniin sektorin hypetystä herättäneisiin some-yhtiöiden listautumisiin verrattuna GoProssa on erona se, että yhtiö on osoittanut kykenevänsä jo useamman vuoden ajan kannattavaan kasvuun”, Nordea täsmentää.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös