Rahastotietoa

Nordnetin uusi kuluton Superrahasto sai lentävän lähdön

Nordnetin lanseeraaman Superrahaston alkutaival ylitti yhtiön kaikki odotukset, väittää Nordnet tiedotteessaan. Ensimmäisen kolmen viikon aikana rahastoa merkitsi 5 600 asiakasta vajaalla 8 miljoonalla eurolla.

Nettipankki Nordnet lanseerasi 27.5.2014 Suomen ensimmäisen täysin kuluttoman indeksirahaston. Nordnet Superrahasto Suomi seuraa OMXH25-indeksiä, joka sisältää Helsingin pörssin 25 vaihdetuinta yhtiötä. Nordnet kattaa kaikki rahaston kulut, eli rahastossa ei ole merkintä- tai lunastuspalkkiota eikä vuosittaista hallinnointipalkkiota. Nordnet on myös sitoutunut korvaamaan rahastolle kertyvät kaupankäyntipalkkiot.

Uusi rahasto on herättänyt netin keskustelupalstoilla monenlaisia epäilyksiä. Osa epäilee että Nordnet “vetää välistä” jollakin tavalla. Yhtiö myöntää, että se toivoo rahaston kautta tulevien uusien asiakkaiden käyttävän myös muita tuotteita ja palveluja, joita Nordnetissä on tarjolla.

Myös rahaston elinkaaren pituutta on epäilty. Nordnetin talousvalmentaja Martin Paasi on pyrkinyt hälventämään sijoittajien epäilyjä esimerkiksi blogissaan.

“Rahastossa ei ole merkintä-, lunastus- tai hallinnointipalkkiota. Tämän lisäksi Nordnet on luvannut maksaa rahaston osakekaupankäynnistä syntyvät kulut, jotka tavallisesti saattavat olla jopa puolen prosentin luokkaa vuodessa. Kaikesta huolimatta epäilyt rahastoa kohtaan ovat keskustelupalstoilla olleet sitkeässä”, Paasi toteaa.

Mitään haudattua koiraa tai salaliittoa ei ole olemassa, Paasi vakuuttaa.

“On ollut hienoa huomata, että suomalaiset ovat valveutuneita sijoittajia ja ymmärtävät kulujen merkityksen varsinkin sijoittamisessa”, toteaa Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall.

Superrahasto sopii varsin hyvin pitkäaikaissäästämiseen, missä kulujen merkitys kasvaa ajan myötä valtavaksi. Kahden prosentin vuotuiset sijoituskulut syövät pitkäaikaissäästäjän tuotosta jopa kaksi kolmasosaa”, Odenwall täsmentää.

Superrahasto Suomea ovat merkinneet myös ruotsalaiset, joiden osuus rahastoon sijoitetuista varoista on 11 prosenttia.

3 kommenttia

3 kommenttia

 1. Avatar

  Kinski

  27.6.2014 at 16:45

  On mielenkiintoista nähdä, minkälaiseen vastaiskuun muut rahastotalot kivijalkapankit mukaanlukien lähtevät.

  Nordnettia kun voi jo näiden kahden tuotteen – ensin kuluttoman ETF-kuukausisäästämisen ja nyt Superrahaston perusteella pitää kulujen suhteen “markkinahäirikkönä” Suomen muuten turvallisen sameassa ja läpinäkymättömässä rahastojen ankkalammessa, missä jopa 3% TER kätketää somasti laskutaidottomien maksettavaksi.

  Vastahan Valio sai sakot kun myi maitoa liian halvalla.

  • Avatar

   Rahastosijoittaja

   17.7.2014 at 21:51

   Täytyy tosiaan toivoa, että Nordnetin veto saa hintakilpailua aikaiseksi. Edelleen rahastojen ja kaupankäynnin hinnat ovat Suomessa ja Euroopassa korkealla tasolla, jos verrataan Atlantin toisen puolen hintatasoon ja tarjontaan.

   Yllättävän hyvin nuo 3% TER – rahastot käyvät suomalaisille kaupaksi. Pitänee harkita oman pankin perustamista…

 2. Avatar

  Heikki

  20.8.2014 at 02:14

  Ei ol tuo rahasto ku laskenna, mut syy ol iäs, ei meirä kotikonnus saat sit lännes! Ryssäinmaa sortoo ajaa…

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös