Indikaattorit

Konkurssien määrä väheni 4,5 prosentilla

Suomen talouden käänteestä tihkuu nyt positiivisia heikkoja signaaleja.

Viime viikolla Tilastokeskus kertoi kansantalouden tuotannon lähteneen vihdoin kasvuun. Kolmen kuukauden ajan myös teollisuuden uudet tilaukset ovat olleet kasvussa.

Nyt myös konkurssitilastot alkavat näyttää aiempaa vähemmän mollivoittoisilta.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan nimittäin tammi-toukokuussa 2014 pantiin vireille 1 350 konkurssia, mikä on 4,5 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 6 370, mikä on 12,2 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Toisin toukokuussa vireille pantuja konkursseja oli enemmän kuin edelliskuussa.

Konkurssien määrä väheni maa-, metsä- ja kalatalouden, rakentamisen, kuljetuksen ja varastoinnin, majoitus- ja ravitsemustoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla.

Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät muiden palveluiden päätoimialalla. Alalla pantiin tammi-toukokuussa vireille 357 konkurssia, mikä on 10,8 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi tammi-toukokuussa teollisuus- ja kaivostoiminnan sekä kaupan päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit lisääntyivät kaupan päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 276 konkurssia, mikä on 10,8 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Teollisuuden ja kaivostoiminnan päätoimialalla puolestaan pantiin vireille 166 konkurssia, mikä on 4,4 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kommentoi
Ylös
>