Osakeanalyysit

Aspo listaa Leipurin pörssiin – nostaa Aspon arvoa

Analyysitalo Inderes suhtautuu positiivisesti monialayhtiö Aspon aikeisiin listata omistamansa Leipurin pörssiin.

Aspo kertoi eilen saaneensa Leipurin listautumiseen liittyvän selvityksen päätökseen ja aikovansa toteuttaa listauksen kuluvan vuoden viimeisen vuosineljänneksen aikana.

Analyysitalo Inderes arvioi, että Leipurin listautumishinta tulee asettumaan noin 85 miljoonan euron tuntumaan. Tämä hinta on myös Inderesin arvion mukaan yhtiön käypä hinta.

Aspo ilmoitti että se aikoo jäädä Leipuriin vähemmistöomistajaksi. Inderes uskoo, että Aspo tulee tarjoamaan listautumisessa omistajille porkkanan.

”Arvioimme myös, että Aspo tulee jäämään Leipurin omistajaksi noin 30 %:n omistusosuudella. Pidämme myös mahdollisena, että Aspo tulee jakamaan osan Leipurin osakkeista omistajilleen. Tämä helpottaisi annin läpimenoa ja palkitsisi samalla Aspon vanhoja omistajia.”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Loput Leipurin myynnistä saatavat varat Aspo tulee todennäköisesti käyttämään strategiansa mukaisesti yritysjärjestelyihin, Inderes arvioi.  Lisäksi analyysitalo uskoo, että listautumisen jälkeen Aspo tulee jollain aikavälillä hankkimaan omistukseensa uuden liiketoiminnan, jota se voi alkaa kehittämään.

Inderes suhtautuu Leipurin listautumiseen positiivisesti. Listautuminen mahdollistaa entistä paremmin sen kasvustrategian toteuttamisen.

Listautuminen tulee myös nostamaan Aspon todellista käypää arvoa suhteessa nykyiseen markkina-arvoon.

”Samalla Aspo saa itse merkittävän määrän käteistä, jonka avulla se voi jatkaa strategiansa toteuttamista. Uskomme myös, että Leipurin listautuminen tulee pienentämään yhtiön osien summan ja nykyisen markkina-arvon välistä kuilua”, Inderes toteaa.

Inderesin suositus Aspon osakkeelle on ”lisää” ja tavoitehinta 6,50 euroa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös