Sijoitusideat

Tässä analyytikon kesän suosikkiosakkeet

Balance Consulting -yhtiön pääanalyytikko on poiminut joukon kannattavasti kasvavia kotimaisia pörssiyhtiöitä.

”Kesällä voi saada poimittua jalokaloja kohtuuhintaan, kun ammattikalastajat ovat lomalla ja pörssissä on hiljaisempaa”, toteaa Balance Consultingin pääanalyytikko Henri Elo blogissaan.

 

Elon mukaan Helsingin pörssin tulosperusteinen arvostustaso on nyt vain hiukan 10 vuoden keskiarvoa korkeammalla. Kuitenkin alhainen korkotaso tukee edelleen osakekurssien kehitystä.

Elo on koonnut blogiinsa kotimaisista pörssiyhtiöstä laatuyhtiöiden listan, jonka kriteereinä ovat yhtiön hyvä peruskannattavuus, osinkotuotto sekä kasvuhakuisuus viime vuosina.

Listalta on jätetty pois riskisimmät sijoituskohteet sekä pienimmät yhtiöt.

Osinkoja metsästäville sijoittajille Elo suosittaa Ramirentia ja Orionia. Ramirent saattaa yllättää lisäosingolla, Elo toteaa. Orionin osinkotuotto on yhä lähes viidessä prosentissa osakkeen kurssinoususta huolimatta.

Laadukkaita tuloskoneita listalla ovat esimerkiksi Kone, Nokian Renkaat, Sampo ja Tikkurila.

Huhtamäki on listan yhtiöstä se joka on vasta löytämässä elintilaa, ja sen voitto on Elon mukaan kohonnut asteittain. Ponssella on puolestaan mahtava metsäkoneuutuus.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös