Sijoitusideat

Pohjola Pankin uusista osakesuosituksista löytyy nousupotentiaalia

Pohjola Pankki on päivittänyt osakesuosituksensa. Paras ostoidea tarjoaa pankin mukaan lähes 32 prosentin kurssinousun mahdollisuuden.

Pohjola Pankin Pohjolan Parhaat -osakelistan kovimman nousupotentiaalin tarjoaa Raisio. Tavoitehinta on lähes 32 prosenttia nykykurssia korkeampi.

Pohjolan mukaan Raision tulevaisuus on monessa suhteessa valoisa. ”Maitorehuinnovaatio Benemilkin globaali markkinapotentiaali on valtava, minkä lisäksi positiivista tuloskehitystä on odotettavissa sekä Brändeistä että Raisioagrosta”, Pohjola toteaa.

Lisäksi yhtiössä käynnissä olevat tehostamistoimet tuovat tilaa kannattavuuden parantumiselle lähivuosina.

Myös yhtiön tase on vahva, sillä Raisiolla ei ole lainkaan nettovelkaa. Vahva kassavirta tarjoaa tasaista osinkovirtaa myös tulevaisuudessa, Pohjola toteaa.

Cargotec on pankin näkemyksen mukaan käänneyhtiö, joka etenee oikeaan suuntaan. ”Kalmar kirjaa vielä ylimääräisiä kustannuksia huonoista projekteista, mutta mielestämme tärkeämpi on paraneva operatiivinen marginaali”, Pohjola toteaa.

Elektrobit tarjoaa langattomaan tietoliikenteeseen ja auto-ohjelmistoihin liittyviä ratkaisuja. Pohjola Pankin mukaan yhtiön kurssi on heilunut voimakkaasti, johtuen autoteollisuuteen liittyviin uusiin alliansseihin.

Operaattoreiden sekä Googlen ja Applen kiinnostus autosektoria kohtaan ei kuitenkaan ole pankin mielestä uhka Elektrobitille vaan paremminkin positiivinen viesti koko sektorin kiinnostavuudesta. Nämä yritykset eivät ole Elektrobitin kilpailijoita autoissa, sillä ne eivät tule tarjoamaan autoteollisuudelle ohjelmistojen alihankintapalveluja.

Neste Oil tarjoaa kasvunäkymiä pitkällä aikavälillä. Pohjola Pankin mukaan tämän hetken alhaisten jalostusmarginaalien ja uusiutuvien polttoaineiden viitemarginaalien vastapainoksi yhtiön pidemmän aikavälin kannattavuus- ja kassavirtanäkymät ovat houkuttelevat, pankki toteaa.

Nordea jatkaa tulevina vuosina nousujohteista tuloskehitystä tiukan kustannushallinnan, positiiviseen suuntaan etenevän luottotappiotrendin ja onnistuneiden hinnoitteluratkaisujen ansiosta, Pohjola toteaa.

Korkean vakavaraisuusaseman ansiosta Nordea pystyy tarjoamaan myös merkittävästi kohoaavaa osinkovirtaa sijoittajille. Lisäksi Nordea on Pohjolan mielestä perusteettomasti alihinnoiteltu ruotsalaisiin verrokkeihin nähden.

OsakeSuositusTavoitehintaKurssiEro%
RaisioOsta5,54,1731,9 %
CargotecOsta3728,5429,6 %
ElektrobitOsta3,22,5724,5 %
Neste OilLisää1713,5725,3 %
NordeaOsta12,510,1623,0 %
Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös