Sijoitusideat

Konkarisijoittajat odottavat tästä osakkeesta pikavoittoja

 

Lähde: Nokian Renkaat Oyj.

Lähde: Nokian Renkaat Oyj.

Sijoittajat Kim ja Tom Lindström ovat nostaneet suomalaisen pörssiyhtiön omistuksen 12 prosenttiin osakesalkussaan.

Lindströmit kertovat Nordnetin artikkelissaan nostaneensa Nokian Renkaiden osakkeita spekulatiivisista syistä. ”Kaupan pääasiallinen syy oli spekuloida Nokian Renkaiden osakkeen perjantain kurssimuutoksella, kun yhtiö julkaisee toisen osavuosikatsauksensa”, Lindströmit perustelevat.

Sijoittajat myöntävät, että kaupan riskitaso on erittäin korkea. Osavuosikatsauksen jälkeinen kurssireaktio on todennäköisesti suuri – ja sen suunta voi olla kumpaan päin tahansa.

Lindströmien käsityksen mukaan osakemarkkinat ovat Nokian Renkaiden tapauksessa diskontanneet kutakuinkin kaikki mahdolliset ja mahdottomat kielteiset odotukset. Siksi kurssinousun todennäköisyys on kurssilaskua suurempi.

Lisäksi Nokian Renkailla on konkarisijoittajien mielestä hyvä mahdollisuus voittaa korkeimmassa hallinto-oikeudessa riita verottajan kanssa. Yhtiö on kirjannut riidan vuoksi 100 miljoonan euron varauksen.

Nokian Renkaat ei ole pelkkä pelinappula. Yhtiön osinkopolitiikkakin on houkutteleva.

Yhtiön osakekohtainen osinko viime vuodelta oli 1,45 euroa. Mielestämme yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet maksaa kuluvaltakin vuodelta vähintään sama osinko. Tämän päivän hankintahinnalla osinkotuotto olisi ennätykselliset 5,6 prosenttia, mikä on historiallisesti korkea Nokian Renkaille. Jos osinkotuotto pysyy tällä tasolla, omistamme mielellämme osakkeet kauemminkin, vaikka tavoite onkin tehdä pieni spekulatiivinen voitto”, Lindströmit toteavat.

Nokian Renkaiden riskitekijä on tietenkin Venäjä. Konkarisijoittajien mukaan Nokian Renkaiden suuri etu on kuitenkin se, ettei yhtiö toimi strategisesti tärkeällä alalla.  ”Venäjän mahdolliset sanktiotkin on ilmeisesti tarkoitus tehdä niin, etteivät ne vaikuttaisi Venäjän kuluttajiin. Tästä syystä oletamme, etteivät muun muassa Nokian Renkaiden venäläiset työntekijät kärsi pakotteista.

Lindströmit kuitenkin myöntävät että Venäjän heikkenevä talous saa monet venäläiskuluttajat valitsemaan halvemmat renkaat Nokian Renkaiden premium-tason renkaiden sijaan.

Toisaalta heikkenevä rupla on Nokian Renkaiden etu. ”Toisaalta yhtiön kannattavuus paranee ruplan heiketessä euroa vasten kun renkaita viedään länteen, koska suuri osa tuotantokustannuksista ovat ruplissa. Kannattavuuden paraneminen ei kuitenkaan korvaa myynnin vähenemistä Venäjällä.”

 

Kommentoi
Ylös
>