Sijoitusideat

Tämän osakkeen arvostustaso ”äärimmäisen” korkea

Analyysitalo Inderesin osakkeiden TOP3-myyntilistalle joutuu lääkeyhtiö Orion. Samalla Inderes poistaa Ramirentin myyntilistalta.

Inderes perustelee Orionin lisäämistä listalleen sillä, että yhtiön arvostustaso on noussut tämän vuoden kurssinousun jälkeen ”äärimmilleen”. ”Mielestämme yhtiön nykyiset arvostuskertoimet ovat hyvin korkeat ottaen huomioon yhtiön hidas kasvu ja laskutrendissä oleva kannattavuus. Vuoden 2014 ja 2015 P/E-kertoimet ovat ennusteillamme n. 20x tasolla ja EV/EBITDA-kertoimet ovat noin 12x ja 13x. Lähivuosien osinkotuotto on noin 4,5 %:n tasolla”, Inderes toteaa.

Analyysiyhtiön mukaan yhtiö kärsii lisäksi tällä hetkellä patenttisuojattujen Parkinson-lääkkeiden liikevaihdon laskusta.

Orionin myynti onkin painunut jatkuvasti kohti matalakatteisempia patenttisuojaamattomia tuotteita. Samalla yhtiön liikevoitto on ollut laskutrendissa vuoden 2011 jälkeen.

Tämän vuoden liikevaihdon ja liikevoiton Orion ohjeistaa olevan vuoden 2013 tasolla. Inderes odottaa kuitenkin tuloksen kääntyvän jälleen ensi vuonna.

Inderesin tavoitehinta Orionin osakkeelle on 20 euroa, mikä on reippaasti alle nykyisen noin 28 euron tason. Suositus on ”Myy”.

Aiemmin listalla ollut Ramirent on menettänyt arvostaan peräti 18 prosenttia sinä kahtena kuukautena, minkä se on ollut Inderesin myyntilistalla. Osake on samalla painunut Inderesin tavoitehinnan 7 euron alapuolelle.

Kommentoi
Ylös
>