Sijoitusideat

Tässä houkuttelevimmat kotimaiset osakkeet

Sijoituspalvelutalo FIM on rankannut kotimaisista suurimmista osakkeista parhaat sijoituskohteet.

FIM analysoi markkina-arvoltaan suurimmat sekä osakevaihdoltaan likvideimmät 55 yhtiötä Helsingin pörssistä. Valintakriteerejä on viisi: tekninen kuva, arvostus, suositukset, tulosyllätys sekä teemat.

Sijoituspalvelutalon TOP-5 listalla jatkaa jo kolmatta kertaa peräkkäin Amer Sports. Yhtiön arvostus on FIM.n mukaan houkutteleva absoluuttisella EV/EBIT-kertoimella mitattuna. Myös analyytikoiden suositusmuutokset ylöspäin lisäsivät Amerin pisteitä. ”Teemoissa pisteitä tuli suhdannekellosta, yritysoston mahdollisuudesta, edullisesta tuotto/riski -suhteesta sekä matalasta Suomi-riskistä. Osakkeen negatiiviset pisteet Tulosyllätyksestä tulivat 2014 estimaattien alaspäin revisoinneista”, FIM toteaa aamukatsauksessaan.

Uusi osake TOP-5 listalla on Metso. Yhtiö tarjosi positiivisen tulosyllätyksen toisen vuosineljänneksen tuloksessaan, joten FIM nosti koko vuoden tulosennusteita ylöspäin. Myös suhdannetilanne, yritysoston mahdollisuus (Weir Groupin ostotarjous torjuttiin) sekä vähäinen Suomi-riski lisäsivät konepajayhtiön pisteitä.

Kolmas listan osake on Nokia, jonka arvostustaso on alhainen sekä absoluuttisella että historiaan verratulla EV/EBIT-luvulla arvioituna. Myös Nokia antoi toisella kvartaalilla positiivisen tulosyllätyksen. Kuten Metsonkin tapauksessa, Nokiaan liittyy yritysoston mahdollisuus ja alhainen Suomi-riski.

Nokian Renkaat kärsii Venäjän tilanteesta mutta kurssilaskun myötä yhtiön arvostustaso on laskenut houkuttelevaksi. Sekä absoluuttinen että historiaan verrattu EV/EBIT-kerroin on houkuttelevan alhainen, FIM toteaa.

”Teemoissa Nokian Renkaat saa pisteitä yritysoston mahdollisuudesta, hyvästä tuotto/riski-suhteesta ja pienestä Suomi-riskistä. Tulosyllätyksestä tuli jälleen miinuspisteitä, sillä 2Q14:n tulos heikko johtuen ruplan heikkoudesta ja huonommasta myyntimixistä. Näistä 2Q14:n tulokseen liittyvistä miinuspisteistä huolimatta osakkeen kokonaispisteet olivat hyvät”, FIM arvioi.

Viides TOP-5 listan yhtiö on Wärtsilä, jolle suhdannekello on tällä hetkellä suosiollinen. Myös Wärtsilään liittyy yritysoston mahdollisuus (Rolls Roycen ostotarjous). Lisäksi yhtiön tuotto/riski -suhde on korkea ja Suomi-riski alhainen.

Kehnoimmat pisteet FIM:n pisteytysmallissa saavat Elisa, Fortum, HKScan, Outokumpu sekä Stockmann.

 

Kommentoi
Ylös
>