Markkinakommentit

Evli: Nämä yhtiöt yllättäneet tuloskaudella positiivisesti

Kolmannen kvartaalin tuloskaudella on ollut liuta positiivisia tulosyllättäjiä. Koko pörssin tilanteesta voidaan kuitenkin olla montaa mieltä.

Suomalaisten yhtiöiden kolmannen kvartaalin tulokset ovat tähän mennessä yllättäneet suurelta osin myönteisesti, toteaa Evli uutiskirjeessään. “Liikevaihdon kehitys on edelleen ollut vaatimatonta, mutta yritysten kannattavuutta on tuettu kustannussäästöin”, toteaa Evli.

Positiivisia yllätyksiä on tullut esimerkiksi konepajasektorilta.  Evlin mukaan myös uudet tilaukset ovat antaneet aihetta tyytyväisyyteen muutamien yhtiöiden, kuten Koneen ja Wärtsilän, suhteen. Cargotecin ja Valmetin hyviä  Q3-tuloksia siivittivät pääasiassa kustannusleikkaukset.

Myös teleoperaattoreilla venyivät positiivisiin yllätyksiin.

“Teleoperaattorit Elisa ja TeliaSonera ylsivät viime kaudella ennustettua parempiin tuloksiin. Molemmille yhtiöille kasvu on kuitenkin edelleen iso haaste”, Evli toteaa.

Energiayhtiöt Fortum ja Neste Oil raportoivat niin ikään hyvät tulokset. Evlin mukaan Fortum saavutti odotuksia paremman tuloksen sähkönhinnan mataluudesta huolimatta. Neste Oilin oman toiminnan tehokkuus huolloista huolimatta ylitti odotukset.

Evlin mukaan tuloskausi on sujunut siis myötätuulessa. Aivan samoilla linjoilla ei ole kuitenkaan Sijoittaja.fi-palvelu.

Sijoittaja.fi-palvelun toimitusjohtaja Hannu Huuskonen arvioi, että yhteenlaskettu tulossumma jäi ennusteet omaavien 114 yhtiön osalta 0,7 prosenttia alle odotusten. Huomionarvoista on, että tämä oli jo seitsemäs perättäinen vuosineljännes, jolloin tulossumma jäi analyytikoiden odotuksista.

Kolmannen neljänneksen tuloksestaan on Suomessa kertonut jo 67 % yhtiöistä. Huuskosen mukaan yhteenlaskettu tulossumma on jäänyt heikoksi, 1,7 % alle odotusten.

Toimialoista Informaatioteknologia jyrää myös Suomessa yhteenlasketun tulosyllätyksen ollessa yli kolmanneksen odotuksia parempi. Tätäkin paremmin on mennyt Energialla, mikä selittyy tosin yhden yhtiön otoksella (Neste), Huuskonen toteaa.

Kehnosti on tuloskausi sujunut erityisesti päivittäistavarakaupassa.

“Sektorikohtaisissa tulkinnoissa kannattaa olla Suomessa varovainen, koska otokset ovat pieniä ja isojen yhtiöiden tulosjulkistukset dominoivat kokonaissaldoja”, Huuskonen varoittaa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös