Asunnot ja kiinteistöt

Spondalta vaatimaton tulos

Analyysitalo Inderesin mukaan Spondan kolmannen vuosineljänneksen kannattavuus jäi alle odotusten.

Kiinteistöyhtiön Sponda julkaisi eilen vaatimattoman Q3-tuloksen. Nettotuotot, operatiivinen liikevoitto ja operatiivinen tulos heikkenivät vertailukaudesta ja jäivät konsensusodotuksista, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Operatiivinen osakekohtainen tulos oli 0,09 euroa, kun analyytikoiden konsensus odotti 0,10 euron operatiivista osakekohtaista tulosta.

Positiivista oli yhtiön taloudellisen vuokrausasteen nousu kauden aikana hieman 86,5 prosenttiin mikä oli lievästi positiivista, Inderes toteaa.

Vuokrausaste on kuitenkin analyysitalon mukaan edelleen alhaisella tasolla.

”Vuokrausasteet vahvistuivat hieman yhtiön toimistokiinteistöissä, mutta heikkenivät kauppakeskuksissa ja logistiikkakiinteistöissä. Vertailukelpoiset nettovuokratuotot nousivat toimistokiinteistöissä 3,8 % ja kauppakeskuksissa 7 %, mutta laskivat logistiikkakiinteistöissä -16,7 % ja Venäjän kiinteistöissä -14,2 %.”

Lisäksi kiinteistöyhtiö on alentanut ohjeistustaan kuluvalta vuodelta. Aiemmin Sponda arvioi vuokrausasteen pysyvän vuoden 2013 lopun tasolla. Uuden ohjeistuksen mukaan vuokrausaste jää jonkin viime vuoden tasosta.

Kaikesta huolimatta sijoittajia saattaa kuitenkin houkutella Spondan osakkeen alhainen arvostustaso. Osake arvostetaan tällä hetkellä 32 prosenttia alle osakekohtaisen nettovarallisuuden.

”Mielestämme yhtiön NAV-pohjainen arvostustaso ei ole kallis”, Inderes toteaa. Toisaalta selkeä tasepohjainen alennus on tällä hetkellä paikallaan, johtuen Suomen toimistomarkkinoiden heikoista näkymistä, Inderes jatkaa.

Inderesin suositus Spondan osakkeelle on edelleen ”Vähennä” ja tavoitehinta 3,70 euroa. Tavoitehinta on lähellä nykyistä kurssinoteerausta.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös