Yritysuutiset

Talvivaaran tytäryhtiö konkurssiin – rahat loppuivat

Talvivaara Sotkamo ei saavuttanut rahoitusneuvotteluissa toivottua ratkaisua.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj on hakenut ratkaisua sekä lyhyen että pitkän aikavälin rahoitukseensa, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Tammi-kesäkuun 2014 osavuosikatsauksessaan yhtiö totesi, että Talvivaaran sekä sen  operatiivisen tytäryhtiön, Talvivaara  Sotkamo Oy:n ehdotettujen    saneerausohjelmien    toteutuminen   on   ehdollinen   velkojienhyväksynnälle ja riittäväksi katsotun rahoitusratkaisun saavuttamiselle. Talvivaara kertoi myös jatkavansa kaikkien mahdollisten rahoitusjärjestelyiden etsimistä.

Talvivaara Oyj:n mukaan rahoitusneuvottelut tärkeimpien sidosryhmien, mahdollisten uusien sijoittajien ja Suomen valtion kanssa olivat jatkuneet intensiivisesti  viime kuukausina, ja neuvottelut olivat jo edenneet pitkälle.

Rahoitusneuvottelut eivät kuitenkaan johtaneet tuloksiin.

Talvivaaraa kertoo, että sen lyhyen aikavälin rahoitusta välittömiin käyttöpääomatarpeisiin ei ole saatavissa vaaditussa aikataulussa.  Tämän vuoksi myöskään pidemmän aikavälinrahoitusneuvotteluja ei kyetä saattamaan päätöksen.

Koska lisärahoitusta ei ole saatu, Talvivaara Sotkamo on hallituksensa päätöksellä ja saneerausohjelman selvittäjän suostumuksella päättänyt hakeutuakonkurssiin.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj tarjoaa palveluja Talvivaara Sotkamon konkurssipesälle ja jatkaa toimintaansa toistaiseksi tavoitteenaan hankkia riittävä rahoitus kaivostoiminnan ja siihen liittyvien omaisuuserien ja oikeuksien hankkimiseksi Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös