Sijoitusideat

Tässä vaikeuksissa olevassa yhtiössä piiloarvoa

Stockmannin osien summa on selvästi nykyistä osakekurssia korkeampi, arvioi analyysitalo Inderes.

Stockmannilla on useita haasteita. Verkkokaupan kasvu syö kivijalkakaupan asemaa, taantuma vähentää kysyntää ja kaiken kukkuraksi Venäjän myynti on vaikeuksissa.

Viime viikolla yhtiö kertoi liikevaihdon laskeneen lokakuussa edellisvuodesta 6,8 prosenttia ja oli vajaat 203 miljoonaa euroa.

Vaikeuksista huolimatta Stockmann saattaa olla vastavirtasijoittajalle mielenkiintoinen sijoituskohde. Kauppaketjun osakkeen arvosta on sulanut vuodessa yli 20 prosenttia.

Onko osakekurssi siis laskenut jo houkuttelevalle tasolle?

Näin tuntuu ajattelevan analyysitalo Inderes, joka antaa osakkeelle ”lisää” suosituksen ja nykykurssia korkeamman tavoitehinnan.

Inderesin mukaan Stockmann on arvokkaampi kuin nykyinen markkinahinta. Tähän päätelmään analyysitalo päätyy osien summa -laskelmalla.

”Arviomme mukaan Stockmannin osien summa on 12-17 euroa. Iso haarukka johtuu ennen kaikkea Tavarataloliiketoiminnasta, jonka arvonmäärittäminen nykyisellä tuloskunnolla on erittäin vaikeaa. Lindexin ja kiinteistöomistusten suhteen arvot ovat kuitenkin helpommin ja luotettavammin määriteltävissä”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Inderes uskoo Stockmannissa piilevän osien summan purkautuvan, kun yhtiö strategiauudistuksensa yhteydessä tulee luopumaan muotiketju Lindexistä. ”Emme näe Lindexin myynnille muita realistisia vaihtoehtoja, sillä yhtiön velkataakka on velanhoitokykyyn nähden aivan liian korkea ja yhtiö tarvitsee taloudellista liikkumavaraa uuden strategiansa toteuttamiseen sekä Tavarataloliiketoiminnan elvyttämiseen”, Inderes toteaa.

Inderes uskoo Stockmannin saavan Lindexistä 700 miljoonaa euroa.

Lindexin myynnin lisäksi tulevaisuuden uskoa yhtiöön luo sen uusi tulossa oleva strategia.

”Uuden strategian keskiössä tulevat olemaan kiinteistöt ja Tavarataloliiketoiminta. Uskomme, että uudistettu strategia yhdessä merkittävien rakenteellisten uudistusten kanssa tulevat myös tukemaan osakekurssia, kun markkinat alkavat antaa arvoa myös yhtiön Tavarataloliiketoiminnalle”, Inderes arvioi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös