ETF-analyysit

Suursijoittajat suosivat energiasektoria

BlackRockin työkalun avulla sijoittaja voi tarkastella ETF-rahavirtojen kehitystä. Rahavirroista saa näkemyksen, mihin alueisiin ja sektoreihin maailman johtavat sijoitusinstituutiot uskovat.

Öljyn hinnan laskusta johtuen energiasektori on ollut yksi heikoiten tuottaneista sektoreista. Energiasektori on kuluvan vuoden aikana jäänyt S&P 500 -indeksin kehityksestä 26 %-yksikköä.

Energiasektorin vuoden ensimmäinen heikko tuottojakso osui syyskuun alusta lokakuun puoliväliin. Tänä aikana energiasektorin osakkeet laskivat 18 %. Myös marraskuun lopulta alkanut kolmen viikon jakso oli sektorille heikko ja pudotus samansuuruinen.

ETF-rahavirroista voidaan havaita mielenkiintoinen trendi. Suursijoittajat myivät energiasektorin ETF:iä voimakkaasti syyskuussa. Sektorin rahavirrat olivat 1,1 miljardia USD negatiiviset. Trendi kääntyi lokakuussa. Marraskuussa rahavirrat energiasektorin ETF:iin olivat jo 1,3 miljardia USD positiiviset ja sektori oli rahavirroilla mitattuna USA:n toimialoista kysytyin.

Joulukuun tietoja ei vielä ole saatavilla. Varovainen sijoittaja odottaa joulukuun rahavirrat ja käännettä öljyn hinnassa. Riskinottaja hyväksyy todennäköisen kurssiheilunnan ja aloittaa energiasektorin tankkauksen jo aiemmin.

Suomalainen sijoittaja hyötyy USD:n vahvistumisesta euroon nähden ostaessa USA:n energiasektoriin sijoittavaa ETF:ää. Valuuttakurssi voi myös viedä tuottoja, jos euro kääntyykin nousuun dollariin nähden.

Indeksin valintatyökalustamme löytyy neljä energiasektorille sijoittavaa ETF:ää. ETF-valintatyökalun avulla löytyy USA:n energiasektoriin sijoittava ETF (Energy Select Sector SPDR Fund). ETF:n kaksi suurinta sijoitusta ovat Exxon ja Chevron, joiden osuus ETF:stä on n. 30 %.

Artikkeli on julkaistu alunperin sijoittaja.fi-sivustolla 29.12.2014.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös