Markkinakommentit

High yield -yrityslainat tarjoavat yhä tuottomahdollisuuksia

Yhdysvaltalaisen varainhoitoyhtiö T. Rowe Pricen Global High Yield -rahaston salkunhoitaja Paul Massaro näkee High-Yield -yrityslainoissa edelleen hyviä ominaisuuksia.

High yield -lainat ovat olleet finanssikriisin jälkeen eräs parhaimmin tuottavista omaisuuslajeista. High yield -lainojen tuottokehitys kääntyi kuluvan vuoden heinäkuussa negatiiviseksi ensimmäisen kerran 11 kuukauteen.

“Kesällä merkittävin syy markkinoiden heikohkoon tuottokehitykseen olivat amerikkalaisten yksityissijoittajien suuret lunastukset high yield -rahastoista”, Massaro kertoo LähiTapiolan haastattelussa.

Vaisun kehityksen taustalla on energiasektorin ongelmat. “Öljyn hinta on laskenut kesästä lähes 30 prosenttia ja sillä on ollut merkittävä vaikutus energiatoimialan high yield -yritysten näkymiin. Energiatoimiala edustaa lähes viidesosaa koko high yield -markkinasta, eikä se ei voi olla vaikuttamatta yleiseen tunnelmaan markkinoilla.”

Massaron mukaan heinäkuun kolmen viimeisen viikon aikana high yield -rahastoista lunastettiin pääomia yhteensä yli 5,4 miljardin dollarin edestä.

Näin suuren pääomapaon taustalla ei ollut kuitenkaan mitään yksittäistä syytä. Massaron mukaan kyse on pikemminkin hermostuneisuuden lisääntyminen osakemarkkinoilla sekä geopoliittisten riskien lisääntyminen, esimerkiksi Ukrainan ja Lähi-idän takia.

High yield -lainoja nostavien yritysten tilanne on pysynyt itse asiassa monessa mielessä hyvänä.

High yield -yritysten rahoituskustannukset ovat olleet ennätyksellisen alhaiset ja uudelleenrahoituksen riskiä on siirretty usealla vuodella eteenpäin, keskimäärin noin 4-5 vuoden päähän, Massaro totea.

“Yrityksillä on myös ennätykselliset kassavarat suhteessa niiden lyhytaikaisiin vastuisiin, joten äkkinäisetkään toimintaympäristön muutokset ja heikentymiset eivät aiheuta välitöntä kriisiä yritysten varainhankinnassa. Siksi uskommekin, että maksuhäiriöt ja konkurssit pysyvät poikkeuksellisen alhaisina myös lähivuosina, mikäli talouden toimintaympäristö pysyy edes nykyisen kaltaisena.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös