Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö suosii kehittyvien markkinoiden osakkeita

Raakaöljyn romahdus hyödyntää Aasian kehittyviä talouksia, arvioi varainhoitoyhtiö Front.

Frontin osakesalkussa Kiina ja manner-Kiina ovat jo aiemminkin olleet ylipainossa ja nyt Front kasvatti ylipainoa.

”Varsinkin manner-Kiinan osakkeiden voidaan odottaa kehittyvän hyvin lähivuosina usean tekijän vuoksi”, Front toteaa kuukausikatsauksessaan. Varainhoitoyhtiön mukaan Manner-Kiinan osakkeita tukevat useat seikat. Näitä ovat seuraavat:

  • edullinen arvotus
  • rahapolitiikan kevennys ja korkojen lasku
  • länsimaisten sijoittajien helpottunut pääsy manner-Kiinan osakemarkkinoilla
  • raakaöljyn hinnan lasku, mikä tukee Kiinan taloutta
  • talouden rakenneuudistukset ja yritysten hallinnon kehittäminen

Frontin mukaan raakaöljyn hinnan romahdus kiihdyttää maailmantalouden kasvua ja suurimmat hyötyjät Aasian taloudet, kuten Kiina, Japani, Intia, Etelä-Korea, Taiwan ja Singapore. Myös Eurooppa (pl. energiantuottajat) ja Yhdysvallat hyötyvät öljyn hinnan romahduksesta. Myös energiaa tuovat kehittyvien talouksien maat hyötyvät uudesta tilanteesta.

Kehittyvien maiden osakkeet ovat arvostukseltaan edullisia erityisesti Kiinassa ja Etelä-Koreassa. ”Frontin sijoitusstrategiassa ylipainotetaan niitä kehittyviä talouksia, joissa talouden tasapaino (kuten maksutase) on hyvä ja maa on sitoutunut taloutta ja yritystoimintaa tukeviin uudistuksiin”, varainhoitoyhtiö toteaa.

Vahvoja maita ovat Frontin mukaan erityisesti Itä- ja Kaakkois-Aasian kehittyvät taloudet. ”Ukrainan kriisin vuoksi Venäjää ja Itä-Euroopan maita vältetään. Myös latinalaisen Amerikan maat ovat alipainossa ja riski poliittisistalevottomuuksista on kasvussa mm. Meksikossa ja Venezuelassa.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös