Sijoitusideat

IT-yhtiö Inderesin TOP3-osakelistalla

Ohjelmistoyhtiö Siili Solutions on noussut analyysitalo Inderesin TOP3-osakelistalle.

Siilin osakekurssi ei ole Inderesin mukaan heijastellut yhtiön kasvukehitystä ja onnistuneita yrityskauppoja. ”Odotamme tämän korjaantuvan viimeistään H2-tulosjulkistuksen yhteydessä, mikäli yhtiön tuloskehitys osuu edes ohjeistun kannattavuushaarukan alalaitaan”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Siili on tehnyt onnistuneita yrityskauppoja listautumisensa jälkeen. Inderesin arvioin mukaan Viime vuonna tehty Comvise-kauppa on ollut erittäin onnistunut ja Comvise on kasvanut voimakkaasti. ”Vuoden lopulla ostetun Codebakersin Siili on onnistunut kääntämään nopeasti kannattavaksi. Viimeisin Avaus-yrityskauppa vaikuttaa strategisesti yhteensopivalta ja arvostukseltaan kohtuulliselta”, analyysitalo toteaa.

Yrityskauppojen ansiosta ohjelmistotalon liikevaihto kasvaa tänä vuonna peräti yli 50 prosenttia.

Kasvunäkymiin nähden Siilin osake vaikuttaa edulliselta.

”Pidämme Siilin osaketta selvästi alihinnoiteltuna. Ohjeistuksen alarajalla olevalla tulosennusteellamme kuluvan vuoden oikaistu P/E on vain hieman yli 10x ja ensi vuoden ennusteella kerroin painuu selvästi alle 10:n”, Inderes toteaa.

Siilin osinkotuotto liikkuu 4 – 5 prosentin tuntumassa. Arvostus on Inderesin mukaan IT-palvelusektoriin nähden erittäin edullinen, eikä yhtiön nykyiselle selvästi sektoria alhaisemmalle hinnalle ole Inderesin mukaan perusteita.

Inderesin tavoitehinta Siili Solutionsille on 15,5 euroa ja suositus on ”Osta”.

Kaksi muuta TOP3-listalla olevaa yhtiötä ovat Stora Enso ja Stockmann.

Kommentoi
Ylös
>