Sijoitusideat

Kiinteistöyhtiöt vahvoilla Taloustaidon osakelistalla

Taloustaidon TOP 20 -osakelistalla on peräti neljä kiinteistösijoitusyhtiötä.

Ylimpänä niistä on Orava Asuinkiinteistörahasto, joka nimensä mukaisesti sijoittaa asuntoihin.

ˮOravan osinkotuotto on meidän ennusteessamme kahdeksan prosenttia ensi vuodelle. Vaikka asuntomarkkinoiden näkymät ovat vaisut, romahdusvaaraa ei ole näköpiirissä. Sen takia Oravan osinkotuotto on hyvinkin turvallinenˮ,  analyysitalo Inderesin analyytikko Vilén toteaa Taloutaidon artikkelissa.

Oravan kurssinousupotentiaali on Inderesin mukaan kuitenkin erittäin rajallinen, mikäli asuntomarkkinat eivät piristy. Oravan rasitteena on myös pääomien puute. Yhtiön taseessa ei ole tällä hetkellä varoja uusien kiinteistöjen hankintaan.

Toinen taloustaidon listalla kärkisijoille noussut on kiinteistösijoitusyhtiö Sponda. Sponda maksaa reipasta osinkoa ja sen osake arvostetaan pörssissä peräti 35 prosenttia alle yhtiön tasearvon ja selvästi verrokkiyhtiöitä edullisemmin.

ˮSpondan tase on kuranttia, koska se käsittää kiinteistöjä. Yhtiön portfolion tuotto on kuitenkin ollut heikkoa ja vuokrausasteet laskussa − etenkin yhtiön logistiikkakiinteistöissä. Myös Venäjällä Spondalla on ollut haasteita”, Vilén arvioi.

Vilénin näkemyksen mukaan Spondan hinta-alea voikin pitää ainakin osittain perusteltuna. Tilanne saattaa kuitenkin muuttua, sillä yhtiö on ilmoittanut rakennejärjestelyistä, joissa se aikoo vetäytyä Venäjältä ja luopua logistiikkakiinteistöistään kokonaan.

Taloustaidon listalta löytyvät myös kiinteistöyhtiöt Technopolis ja Citycon.

Katso koko TOP 20 -lista tästä.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös