Yritysuutiset

HERE oli Nokian Q4-tuloksen valopilkku

Nokia raportoi tänään aamulla pitkälti markkinoiden ja sijoittajien odotusten mukaisen neljännen kvartaalin tuloksen. Iloisimmat uutiset tarjosi yhtiön karttaliiketoiminta HERE.

HERE-liiketoiminnan liikevaihto kasvoi  peräti 15 prosenttia vuoden 2014 viimeisellä neljänneksellä 292 miljoonaan euroon verrattuna vuoden 2013 viimeiseen neljännekseen, jolloin sen liikevaihto oli 255 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi ensisijaisesti johtuen HEREn johtavasta markkina-asemasta ja autoteollisuuden myönteisestä kehityksestä. HERE myi vuoden 2014 viimeisen neljänneksen aikana karttatietolisenssejä 3,9 miljoonan uuden ajoneuvon integroituihin navigointijärjestelmiin verrattuna 3,2 miljoonaan ajoneuvoon vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä.

HERE:n kasvunäkymät vaikuttavat edelleen hyviltä.

Nokia arvioi edelleen HERE-liiketoiminnan liikevaihdon koko vuonna 2015 kasvavan edelliseen vuoteen verrattuna. Yhtiö arvioi nyt HERE-liiketoiminnan ei-IFRS-liikevoittoprosentin koko vuonna 2015 olevan 7-12 perustuen HEREn johtavaan markkina-asemaan, toimialan myönteiseen kehitykseen sekä HEREn lisääntyneeseen kustannustehokkuuden tavoitteluun. Tämä on päivitys Nokian aikaisempaan arvioon, jonka mukaan HERE-liiketoiminnan ei-IFRS-liikevoittoprosentti koko vuonna 2015 olisi 5-10.

Yksikkö alkaa siis vähitellen parantaa kannattavuuttaan tehokkuuden parantumisen ja liikevaihdon kasvun myötä, toteaa Inderes Nordnetin aamukatsauksessa.

HERE on maailman johtava kartta- ja paikkatietopalveluyritys. HERE:n kartat ovat Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa neljässä viidestä uudesta autosta, joissa on kojelautaan integroitu navigointijärjestelmä.

Nokia möi vuonna 2013 yli 10 miljoonaa HERE-kartat sisältävää uutta autoa. Myös erilaiset mobiililaitteet, verkkoon yhdistetyt laitteet sekä yrityksille suunnatut ratkaisut hyödyntävät Nokian paikkatietopalveluita.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös