Osakeanalyysit

Fiskarsin tulos odotuksia heikompi

Fiskarsin tulos ja ohjeistus oli Inderesin mukaan selkeä pettymys. Analyysitalo laskee vuoden 2015 tulosennustetta rajusti.

Fiskarsin osake on Inderesin päivitettyjen tulosennusteiden valossa kallis ja yhtiössä piilevän potentiaalin purkautumista saadaan odottaa todennäköisesti vuoteen 2018 asti.

Fiskarsin Q4-tulos oli kokonaisuutena selvästi odotuksia heikompi.

”Yhtiön liikevaihto ja liikevoitto jäivät odotuksista, kun heikko markkinatilanne Euroopassa painoi myyntikatteita ja volyymejä”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Raportin suurin pettymys oli kuitenkin yhtiön ohjeistus.

”Yhtiö ohjeistaa 2015 liikevaihdon kasvavan ja liikevoiton ilman kertaeriä olevan pienempi kuin vuonna 2014. Liikevaihdon kasvu oli ostetun kasteluliiketoiminnan vuoksi selviö, mutta liikevoiton lasku jäi selvästi odotuksista. Olimme odottaneet Fiskarsilta noin 10 %:n tulosparannusta ja nyt tulos tulee arviomme mukaan laskemaan noin 5 %”, analyysitalo toteaa.

Inderes laskee vuoden 2015 tulosennusteita selvästi. Analyysitalo odottaa nyt Fiskarsin liikevoiton ilman kertaeriä jäävän 56,6 miljoonaan euroon, kun aikaisemmin Inderes odotti sen nousevan 71 miljoonaa euroa.

Suhteessa lähivuosien tulosennusteisiin yhtiö on nykyhinnalla kallis (2016 P/E 31x ja EV/EBIT 13x). ”Ennustamme lähivuosien osinkotuoton jäävän alle 4 %:iin. Emme näe osakkeessa tällä hetkellä nousuvaraa ja pidämmekin riski-/tuottosuhdetta epätyydyttävänä”, Inderes arvioi.

Inderes laskee Fiskarsin tavoitehinnan 17,0 euroon (aiemmin 18,0 euroa) ja toistaa vähennä- suosituksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös