Markkinakommentit

Nordea: Venäjä-yhtiöt alkuvuoden tuottotähtiä

Venäjä-riippuvaiset pörssiyhtiöt ovat osoittaneet, etteivät pahimmat pelot Venäjän tilanteen vaikutuksista ole toteutuneet.

”Tuloskauden ja alkuvuoden aikaista kotimaista markkinakehitystä tarkastellessa esiin nousevat etenkin pörssin Venäjä-yhtiöiden nousuralli sekä viime vuoden kurssivajoajien suosiminen”, toteaa Nordea markkinakommenteissaan.

Suuryhtiöistä alkuvuoden muhkeimmat nousulukemat on kirjattu YIT:lle (vuoden alusta +40,5 %) ja Nokian Renkaille (+35,9 %), jotka toisaalta viime vuonna menettivät markkina-arvostaan 56 % ja 39 %.

Parivaljakon tulokset ja osinkoehdotukset ylittivät Nordean mukaan markkinaodotukset.

”Synkimpien skenaarioiden jäätyä toteutumatta osakkeissa onkin nähty merkittävä helpotusralli. Parivaljakon tuoreinta nousukiriä selittää lisäksi Ukraina-tulitauon jälkeinen kurssiloikka. Pelkästään viime viikon aikana YIT kallistui yli 12 %”, pankki toteaa.

Suomalaisten Venäjällä toimivien yhtiöiden viestit ovat muutenkin paikoin olleet pelättyä parempia, Nordea toteaa.

”Esimerkiksi Fortum teki itärajan takana ennustetun suuruisen tuloksen ja putkiyhtiö Uponor kasvatti viime vuonna Venäjän myyntiään. Yhdeksi kotimaisen tuloskauden teemaksi voikin nostaa monin paikoin ylimitoitetuiksi osoittautuneet Venäjä-huolet.”

Riskit Venäjällä toimivissa yhtiöissä ovat kuitenkin edelleen poikkeuksellisen kovat heikon talouskehityksen, ruplan liikkeiden ja geopoliittisen epävarmuuden myötä.

Kotimaisessa mallisalkussaan Nordea jatkaa itämarkkinoihin keskittyneiden yhtiöiden alipainottamista. ”Ainoana merkittävämpänä Venäjä-painona kotimaisessa osakemallisalkussamme onkin Nokian Renkaat 5 %-yksikön painolla”, Nordea toteaa.

Kommentoi
Ylös
>