Yritysuutiset

Stockmann myy Seppälän – osakekurssi pomppasi

Stockmann ilmoitti myyneensä Seppälän nykyiselle toimitusjohtajalle ja hänen miehelleen. Osakkeenomistajat ottivat uutisen vastaan myönteisesti.

Stockmann on allekirjoittanut aiesopimuksen tytäryhtiönsä Seppälä Oy:n myynnistä management buyout -kauppana Seppälän nykyiselle toimitusjohtajalle Eveliina Melentjeffille ja hänen miehelleen Timo Melentjeffille, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Kauppa tapahtuu 1.4.2015 ja se kattaa Seppälän 82 myymälää Suomessa ja 20 myymälää Virossa.

Uuden strategiansa mukaisesti Stockmann keskittyy pääliiketoimintoihinsa, joita ovat Stockmann Retail, Real Estate ja Lindex, ja luopuu vaiheittain muista liiketoiminnoistaan. Jatkossa Seppälällä on sitoutunut omistaja, jonka on mahdollista keskittyä täysin Seppälän toiminnan uudistamiseen sen päämarkkinoilla.

”Kauppa turvaa yli 80-vuotiaan Seppälä-brändin jatkuvuuden. Seppälällä on edelleen Suomen laajin muotimyymälöiden verkosto, ja kaupan myötä voimme jatkaa liiketoimintaa, joka työllistää noin 500 henkilöä Suomessa. Yhdessä näiden työlleen sitoutuneiden muodin ammattilaisten kanssa viemme Seppälää eteenpäin”, Seppälän toimitusjohtaja Eveliina Melentjeff sanoo.

Joulukuussa 2014 päättyneiden yhteistoimintaneuvotteluiden jälkeen Seppälä päätti 41 myymälän sulkemisesta Suomessa, ja myymälöiden henkilöstömäärä vähenee noin 200 työntekijällä. Toiminta jatkuu yli 100 myymälässä Suomessa ja Virossa, joissa Seppälä työllistää jatkossa noin 600 henkilöä. Latviassa, Liettuassa ja Venäjällä sijaitsevat myymälät suljetaan.

Seppälän liikevaihto vuonna 2014 oli 92,6 miljoonaa euroa. Seppälän kauppahinnalla ei tule olemaan merkittävää vaikutusta Stockmannin tulokseen.

Ilmoituksen jälkeen Stockmannin osakekurssi lähti nousuun.

Stockmann-osake-022015

Kommentoi
Ylös
>