Yritysuutiset

Talvivaara sai lisäaikaa – ei pelasta yhtiötä konkurssilta

Lähde: Talvivaara Oyj

Lähde: Talvivaara Oyj

Talvivaara on saanut lisäaikaa saneerausohjelman laatimiselle. Lisäaika ei kuitenkaan pelasta yhtiötä konkurssilta, arvioi Inderes.

Espoon käräjäoikeus on selvittäjän pyynnöstä myöntänyt lisäaikaa 13.3.2015 asti Talvivaaran täydennetyn saneerausohjelmaehdotuksen laatimiselle.

Talvivaara selvittää erilaisia mahdollisuuksia osallistua uuden kaivosyhtiön toimintaan samassa yhteydessä, kun Talvivaara Sotkamon konkurssipesä päättää kaivostoimintojen myynnistä uudelle toimijalle.

Talvivaaran toimiminen jatkossakin toiminnan jatkuvuuden periaatteella (going concern) ja täydennetyn saneerausohjelmaehdotuksen sisältö tulevat perustumaan siihen rooliin, joka yhtiöllä tulee mahdollisesti olemaan Talvivaaran kaivoksen tulevaisuudessa.

Talvivaaran rooli voidaan määrittää vasta, kun Talvivaara Sotkamon julkisselvittäjä on sopinut kaivoksen myynnistä ja kaivoksen liiketoiminnan jatkaja on tiedossa.

Lisäaika ei kuitenkaan välttämättä pelasta yhtiötä konkurssilta, arvioi analyystalo Inderes.

”Suhtaudumme hyvin skeptisesti siihen, että yhtiö onnistuisi lisäajasta huolimatta löytämään rahoitusta kaivoksen ostamiseen Talvivaara Sotkamo Oy:n konkurssipesältä, pääsemään saneeraukseen ja välttämään siten konkurssin”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Inderesin suositus Talvivaaran osakkeelle on ”Myy”.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös