Sijoitusideat

FIM: Syklisten yhtiöiden arvostus houkutteleva

Helsingin pörssistä löytyy liuta syklisiä yhtiöitä, joiden arvostuskerroin on jäänyt defensiivisiä alhaisemmaksi.

Syklisillä yhtiöillä tarkoitetaan yhtiöitä joiden liikevaihto riippuu voimakkaasti talouden suhdanteista. Defensiivisten yhtiöiden liikevaihdot riippuvat puolestaan vähän suhdannevaihteluista.

Näiden molempien ryhmien arvostukset Helsingin pörssissä ovat nousseet korkotason laskiessa, FIM toteaa aamukatsauksessaan.

“Vaihtoehtoisten sijoituskohteiden tuotto-odotuksen lasku on tukenut osakemarkkinoita ja nostanut näin osakkeiden arvostustasoja”, FIM toteaa.

Siitä huolimatta että syklisten yhtiöiden arvostus näyttää P/E -kertoimen valossa nousseen jo korkealle, pitää FIM kuitenkin todennäköisenä tulosennusteiden nousua. Tämä painaisi kertoimia alaspäin.

FIM tarkastelee Helsingin pörssin yhtiöiden arvostustasoja myös P/B-kertoimen avulla.

Sijoituspalvelutalon mukaan defensiivisten yhtiöiden P/B -kerroin on noussut voimakkaasti ja on selvästi yli keskimääräisen tason. Syklisten yhtiöiden arvostus on tällä mittarilla jäänyt puolestaan jälkeen defensiivisistä yhtiöistä.

“Uskomme syklisten yhtiöiden pääoman tuoton parantuvan talouskasvun kiihtymisen myötä, mikä tukisi P/B -arvostuskertoimia”, FIM toteaa.

FIM antoi pörssiyhtiöille pisteitä eri arvostuskertoimien avulla. Arvostuskertoimina FIM käyttää EV/EBIT-kerrointa suhteellisesti ja absoluuttisesti sekä P/B -kerroin suhteellisesti. Lisäksi arvostusmittarina FIM käytti P/B -kerrointa. P/B -kertoimen tarkastelulla FIM pyrkii löytämään yhtiöitä, joiden oman pääomantuotto on ollut aiemmin painuksissa mutta voisivat taloustilanteen kohentumisen ja laskeneiden hyödykehintojen tukemana parantua.

FIM:n arvostuskertoimien osalta korkeita pisteitä saavat Cargotec, Caverion, Finnair, Uponor ja Ponsse.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös