Valuuttakurssit

Jättipankit ennustavat: Euron luisu jatkuu

Euron arvo suhteessa dollariin on ropissut alas ennen näkemättömän rajusti. Valuuttamyllerys ei kuitenkaan ole vielä välttämättä ohi.

Euro on heikentynyt vuodessa suhteessa dollariin jo lähes 25 prosenttia, mikä on erittäin kova liike valuuttamarkkinoilla.

Poikkeuksellisen valuuttamyllerryksen taustalla ovat keskuspankit. EKP aloitti velkakirjojen massiivisen osto-ohjelman tämän viikon maanantaina. Ohjelman aloituksesta keskuspankki informoi jo tammikuussa, ja jo pelkät odotukset elvytysohjelman alkamisesta saivat euron heikentymään.

Euron heikentymistä selittää myös Yhdysvaltojen keskuspankki, joka on lopettanut kvantitatiivisen elvytyksen ja siten kiristänyt rahapolitiikkaa.

Korkoero saksan ja Yhdysvaltojen 10-vuoden velkakirjojen välillä on noussut selvästi aiempaa leveämmäksi. Korkoero houkuttelee sijoittajia siirtämään pääomia Euroopasta paremman tuoton tarjoaviin Yhdysvaltojen velkakirjoihin. Tästä seurauksena on dollarin vahvistuminen ja euron heikentyminen.

Valuuttamyllerys ei kenties jää tähän.

Wall Street Journalin Chiara Albanese nimittäin julkaisi alla olevan twiitin, joka havainnollistaa erinomaisesti eri pankkien ennusteita euron ja dollarin vaihtokurssista.

Hurjimpien ennusteiden mukaan euron arvo romahtaa lähelle 0,8 dollarin tasoa vuoden 2017 loppuun mennessä. Useat pankit uskovat euron vajoavan pariteettiin dollarin kanssa jo tämän vuoden lopussa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös