Markkinakommentit

Tässäkö tämän hetken kuumin osakemarkkina?

Saksa-talous-Octoberfest-032015

Amerikkalainen CNNMoney-lehti esittää kolme syytä miksi sijoittajat ovat innostuneet Saksan osakemarkkinoista.

Saksan DAX 30 -osakeindeksi on noussut vuoden alusta yli 21 prosenttia, ja tällä viikolla indeksi kävi kaikkien aikojen ennätyksessä. Suurimman osan indeksin osakkeiden tuotoista on ollut tänä vuonna kaksinumeroisia, CNNMoney toteaa.

DAX-osakeindeksi-Saksa-032015

Sijoittajat ovat lehden mukaan kiinnostuneet Saksan osakemarkkinoista kolmesta syystä.

  1. Talous

    Saksan talous on ollut euroalueen valopilkku. Viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä Saksan talous kasvoi 1,6 prosenttia verrattuna vuodentakaiseen

  2. Löysä raha

    Euroopan keskuspankki aloitti maanantaina ennennäkemättömän massiivisen elvytysohjelman. Valtiolainojen osto-ohjelman avulla keskuspankki piristää euromaiden ja Saksan talouskasvua. Osto-ohjelma on jo laskenut Saksan pitkiä korkoja vaivaiseen 0,25 prosenttiin. Elvytysohjelma on myös saanut euron valuuttakurssin rajuun laskuun.

  3. Vienti

    Euron vaihtokurssin romahdus on erinomainen uutinen Saksan vientiyrityksille. Saksa on ylivoimaisesti suurin vientimaa Euroopassa. Maan viennin arvo oli viime vuonna yli 1,3 triljoonaa euroa. Se on yli kaksinkertainen verrattuna Ranskan tai Iso-Britannian vientiin verrattuna.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös