Osakeanalyysit

Näillä markkinoilla osakkeiden arvostustaso houkutteleva

Kiina-kehittyvät-taloudet-osakkeet-052015

Kehittyvien talouksien osakkeiden keskimääräinen arvostustaso on nyt alhaalla.

Kehittyvien talouksien osakemarkkinoilla on mennyt lujaa tänä vuonna. Esimerkiksi MSCI Emerging Markets -osakeindeksi on tuottanut tänä vuonna jo 10 prosenttia. Tuotto on ylittänyt selvästi Yhdysvaltojen S&P 500-osakeindeksin.

Kehittyvien markkinoiden hyvä juoksu näkyy myös pääomavirroissa. BlackRockin aineisto rahastopääomien muutoksista osoittaa, että indeksiosuustuotteiden (ETP) pääomia on virrannut kehittyviin talouksiin noin kolme miljardia dollaria tänä vuonna. Muutos on merkittävä, sillä viime vuonna kehittyviin talouksiin virtasi koko vuoden aikana vain 3,6 miljardia dollaria.

Huolimatta kehittyvien talouksien osakemarkkinoiden tämän vuoden reippaasta noususta, ovat osakkeiden arvostustasot alhaalla. Alla oleva Market Realist -sijoitussivuston kuvaaja osoittaa, että kehittyvien talouksien (EM) arvostustasot ovat alhaalla verrattuna pitkän aikavälin keskimääräiseen arvostustasoon.

Kehittyvät-taloudet-arvostuskerroin-052015

Kuvaajassa arvostustasoa on mitattu P/B-kertoimella, eli hinnan ja taseen nettovarallisuuden suhteella. Kehittyvien talouksien tämän hetken P/B-kerroin on selvästi alhaisempi kuin 10 vuoden keskimääräinen P/B-kerroin.

Market Realist -lehden mukaan kehittyvien talouksien osakkeet ovat arvostukseltaan keskimäärin 30 prosenttia alhaisemmat kuin keskimääräinen koko maailman osakkeiden arvostustaso.

Suhteessa jenkkiosakkeisiin kehittyvien osakkeiden arvostustaso näyttää vieläkin houkuttelevammalta. Yhdysvaltojen S&P 500 -osakeindeksin P/B-kerroin on tällä hetkellä peräti 2,88. Se on selvästi yli 10 vuoden historiallisen tason 2.42.

Tällä hetkellä kehittyvien talouksien P/B-kertoimella laskettu arvostustaso on lähes 44 prosenttia S&P 500 -osakeindeksin P/B-kerrointa alhaisempi.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös