Osakeanalyysit

Näillä markkinoilla osakkeiden arvostustaso houkutteleva

Kiina-kehittyvät-taloudet-osakkeet-052015

Kehittyvien talouksien osakkeiden keskimääräinen arvostustaso on nyt alhaalla.

Kehittyvien talouksien osakemarkkinoilla on mennyt lujaa tänä vuonna. Esimerkiksi MSCI Emerging Markets -osakeindeksi on tuottanut tänä vuonna jo 10 prosenttia. Tuotto on ylittänyt selvästi Yhdysvaltojen S&P 500-osakeindeksin.

Kehittyvien markkinoiden hyvä juoksu näkyy myös pääomavirroissa. BlackRockin aineisto rahastopääomien muutoksista osoittaa, että indeksiosuustuotteiden (ETP) pääomia on virrannut kehittyviin talouksiin noin kolme miljardia dollaria tänä vuonna. Muutos on merkittävä, sillä viime vuonna kehittyviin talouksiin virtasi koko vuoden aikana vain 3,6 miljardia dollaria.

Huolimatta kehittyvien talouksien osakemarkkinoiden tämän vuoden reippaasta noususta, ovat osakkeiden arvostustasot alhaalla. Alla oleva Market Realist -sijoitussivuston kuvaaja osoittaa, että kehittyvien talouksien (EM) arvostustasot ovat alhaalla verrattuna pitkän aikavälin keskimääräiseen arvostustasoon.

Kehittyvät-taloudet-arvostuskerroin-052015

Kuvaajassa arvostustasoa on mitattu P/B-kertoimella, eli hinnan ja taseen nettovarallisuuden suhteella. Kehittyvien talouksien tämän hetken P/B-kerroin on selvästi alhaisempi kuin 10 vuoden keskimääräinen P/B-kerroin.

Market Realist -lehden mukaan kehittyvien talouksien osakkeet ovat arvostukseltaan keskimäärin 30 prosenttia alhaisemmat kuin keskimääräinen koko maailman osakkeiden arvostustaso.

Suhteessa jenkkiosakkeisiin kehittyvien osakkeiden arvostustaso näyttää vieläkin houkuttelevammalta. Yhdysvaltojen S&P 500 -osakeindeksin P/B-kerroin on tällä hetkellä peräti 2,88. Se on selvästi yli 10 vuoden historiallisen tason 2.42.

Tällä hetkellä kehittyvien talouksien P/B-kertoimella laskettu arvostustaso on lähes 44 prosenttia S&P 500 -osakeindeksin P/B-kerrointa alhaisempi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös