Asunnot ja kiinteistöt

Tämän kiinteistöyhtiön osake on edullinen

Analyysitalo Inderesin mukaan kiinteistöyhtiö Spondan osake on aliarvostettu verrattuna eurooppalaisiin kiinteistöyhtiöihin.

Spondan ensimmäisen kvartaalin tulos oli hyvin lähellä konsensusennusteita, eikä siihen sisältynyt siis yllätyksiä. Tulos oli osaketta kohden 0,09 euroa, eli täsmälleen sama kuin vuosi sitten. Kiinteistöyhtiöille tärkeä mittari vuokrausaste säilyi Spondalla edelliskvartaalin tasolla 86,8 prosentissa.

Inderesin mukaan positiivista tuloksessa olivat Spondan vertailukelpoisten vuokrien kehitys. ”Vertailukelpoiset nettovuokratuotot kasvoivat kauden aikana logistiikkakiinteistöissä 15,5 %, kauppakeskuksissa 0,5 % ja toimistokiinteistöissä 0,7 %. Nämä olivat mielestämme hyviä saavutuksia huomioiden haastava markkinatilanne. Venäjän kiinteistöissä vertailukelpoiset vuokrat laskivat kuitenkin 7,2 %”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Spondan kohdalla suurin mielenkiinto ei kuitenkaan liity tuloskehitykseen vaan enemmänkin osakkeen arvostukseen.

Spondan osake arvostetaan tällä hetkellä noin 27 prosenttia alle osakekohtaisen nettovarallisuuden (EPRA NAV), Inderes toteaa. Arvostustaso on houkutteleva kun sitä verrataan verrokkeihin. ”Pidämme osaketta tällä tasolla suhteellisesti edullisena, sillä eurooppalaisten kiinteistöyhtiöiden keskimääräinen arvostustaso on tällä hetkellä 27% osakekohtaisen nettovarallisuuden yläpuolella”, Inderes toteaa.

Analyysitalon mukaan lähin verrokki Citycon arvostetaan tällä hetkellä hieman yli nettovarallisuuden. ”Mielestämme näin korkeaa arvostuseroa Spondalle on vaikea perustella”, Inderes toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös