Kumppaniblogit

Berkshiren juhlayhtiökokouksen antia

Berkshire-hathaway-yhtiökokous-052015

Berkshire Hathawayn yhtiökokoukseen osallistui ennätysmäärä osakkeenomistajia. Lauantaina pidetyssä kokouksessa oli läsnä yli 40.000 omistajaa, jotka juhlistivat Warren Buffettin ja Charlie Mungerin 50-vuotista taivalta yhtiön johtajina.

Herrojen johtajuuskauden aikana Berkshiren osakekurssin nousu on ollut ennätyksellistä peitoten osakemarkkinoiden keskiarvon ylivoimaiseen tapaan.

Berkshire-hathaway-kurssikehitys-052015

Tuttuun tapaansa Buffett ei suostunut arvioimaan osake- tai korkomarkkinoiden lähitulevaisuuden kehitystä. Hänen mukaansa osakkeet ovat jo kalliita, jos korkotaso normalisoituu lähiaikoina. Jos poikkeuksellisen matala korkotaso säilyy pitkään, niin osakkeiden vallitseva arvostustaso on perusteltua. Buffett neuvoi omistamaan sellaisia bisneksiä, jotka selviävät kaikissa korkoympäristöissä.

Yleisesti sijoittamisen asiantuntijat omaavat oman näkemyksen lähitulevaisuudesta, ja tämän perusteella tehdään “oikeita” ratkaisuja. Buffettin bisnessijoittamisen kulmakivenä on ajattelu, että on parasta omistaa vain sellaisia yhtiöitä, jotka menestyvät kaikissa olosuhteissa. Buffett nosti esimerkiksi Coca-Colan, jonka kykyyn menestyä hän yhä luottaa, koska yhtiö sopeuttaa tuotetarjoamaansa asiakkaiden makutottumusten mukaiseksi.

Viikonlopun kokouksen anti jäi kuumia vinkkejä metsästäville varsin köyhäksi. Buffett kuitenkin vahvisti meidän pitkäjänteisten bisnessijoittajien uskoa siihen, että vanhat keinot ovat yhä parempia kuin pussillinen uusia. Berkshiren 50 vuoden menestyksen taustalla oleva valtavirrasta poikkeava ajattelu on ennallaan, mutta sen tuoma hyöty sijoittajalle on vähintään yhtä suuri kuin edeltävien vuosikymmenten aikana.

Sijoittaminen Buffettin opetuksia seuraten ei ole helppoa. Osittain siksi, että nopea ja jännittävä sijoittaminen on paljon hauskempaa kuin pitkäjänteinen sijoittaminen. Lisäksi pankkien sijoitusneuvonta tarjoaa jatkuvalla syötöllä ohjeita ja arvioita, jotka pohjautuvat lyhytjänteiseen sijoittamiseen. Ihmisen itsensä ja heikon (sekä kalliin) sijoitusneuvonnan yhteisvaikutuksena sijoittajien toteutuneet tuotot ovat tutkitusti jääneet epämiellyttävän alhaisiksi.

Jos et ole tyytyväinen tuottoosi, niin nyt sinulla on hyvä tilaisuus tutustua tarkemmin Buffettin sijoitustapaan. Berkshiren ja Buffettin 50 vuoden yhteistyön kunniaksi Vaurastu kuin Warren Buffett -koulutukset puoleen hintaan!

Mika Hyttinen
Sijoituskirjailija

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös