Markkinakommentit

Nordea: Tuloskausi ollut pettymys

Menneen viikon tulosannin myötä kotimaisen tuloskauden kokonaissaldo on jäämässä pettymykseksi, arvioi Nordea.

Tällä viikolla tuloksia saadaan vielä yli 30 listayhtiöltä. OMXH 25 -yhtiöistä jäljellä on enää Sampo ja Nokian Renkaat, joten tuloskauden kokonaiskuva alkaa olla Nordean mukaan selvillä.

”Viime viikko osoitti odotusten suomalaisyhtiöiden tuloskasvua kohtaan nousseen alkuvuoden aikana liian koviksi”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Nordean seuraamista pörssiyhtiöistä lähes puolet on raportoinut konsensusennustetta heikommasta alkuvuoden tuloksesta, kun positiivisten yllättäjien osuus on jäänyt reiluun kolmannekseen.

Liikevaihtojen osalta tilanne on astetta myönteisempi. Noin 70 prosenttia yhtiöistä on julkaissut vähintään odotusten mukaisen liikevaihdon.

”Tuloskaudella on edelleen näkynyt viime vuosina tutuksi tullut teema kotimarkkinayhtiöiden haasteista. Viime viikolla ankeita lukuja saatiin niin kotimaisilta vähittäiskauppiailta kuin mediayhtiöiltäkin”, pankki toteaa.

Myönteistä ovat kuitenkin yhtiöiden arvioit tulevaisuudennäkymistään. Ne ovat enemmistön osalta olleet vähintään odotusten mukaisia, Nordea toteaa.

Pankin mukaan positiivisimpia yllättäjiä näkymäosastolla ovat olleet Orion ja Neste Oil, jotka nostivat reippaasti koko vuoden ohjeistuksiaan erinomaisesti sujuneen alkuvuoden jälkeen.

Näkymien ohella tuloskauden myönteiseksi anniksi Nordea nostaa nostaa konepajojen tilauskantakehityksen. Metsoa lukuun ottamatta kaikki suuret kotimaiset konepajat raportoivat sekä viime vuotta että markkinaennustetta enemmän uusia tilauksia.

Kommentoi
Ylös
>