Osakeanalyysit

Tämä yhtiö purjehtii vahvassa myötätuulessa

Piikiekkoyhtiö Okmetic ratsastaa nyt aallon harjalla. Yhtiö kannattavuus on kovassa kasvussa ja markkinanäkymät ovat suotuisat.

Okmeticin liikevaihto kasvoi ensimmäisellä kvartaalilla 24 prosenttia viime vuoden ensimmäiseen neljännekseen verrattuna ja oli 21,6 miljoonaa euroa. Vertailukelpoisin valuutoinkin kasvu oli 10 prosenttia.

Analyysitalo Inderesin mukaan yhtiö oli neljänneksen aikana kapasiteettirajoitteinen, minkä takia se pystyi painottamaan myyntiä korkeampikatteisiin tuotteisiin sivuuttamalla etenkin puolijohdekiekoissa heikkokatteista myyntiä.

Piikiekkotoimialan lähes kolmevuotinen matalasuhdanne päättyi vasta keväällä 2014, toteaa Inderes Nordnetin aamukatsauksessa. Okmetic on nyt hyvissä asemissa markkinoiden elpyessä.

Okmetic nauttii Inderesin mukaan nyt suotuisasta markkinasta ja valuuttakurssista, minkä ansiosta tulos tulee olemaan lyhyellä tähtäimellä erinomainen.

”Okmetic on investoinut läpi markkinan laman voimakkaasti anturikiekkoihin, mikä alkaa nyt kantaa hedelmää. Yhtiö tulee todennäköisesti kasvattamaan investointejaan aiemmin suunniteltua enemmän anturikiekkojen vahvan kasvunäkymän ja kapasiteettirajoitteisuuden ansiosta”, Inderes toteaa.

Okmetic arvioi liikevaihtonsa ja liiketuloksensa ”ylittävän selvästi” vuoden 2014 tason. Inderes ennustaa liikevaihdon kasvavan 16 prosenttia.

Inderesin arvion mukaan Okmeticin nykyliiketoiminnan kannattavuus on tällä tasolla lähellä huippua ja selvän tuloskasvun edellytykset tältä tasolta ovat rajalliset.

Rajallisista tuloksen kasvumahdollisuuksista huolimatta on osakkeen arvostuskertoimille vielä tilaa nousta, Inderes uskoo. ”Osakkeen P/E-luvut ovat tälle ja ensi vuodelle vielä kohtalaisella noin 14x tasolla. Uskomme yhtiön pyrkivän myös hieman vivuttamaan tasettaan jakamalla korkeaa osinkoa, minkä ansiosta lähivuosien osinkotuotot liikkuvat yli 6 % tasolla.”

Inderesin tavoitehinta Okmeticin osakkeelle on 7,70 euroa ja suositus ”Lisää”.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös