Osakeanalyysit

Tällä viikolla monta positiivista tulosyllättäjää

Eiliseen ja tähän päivään mahtui useita positiivisia tulosyllättäjiä.

PKC Groupin liikevaihto oli 226,5 M€ (analyytikoiden ennuste 211,7 M€) ja oikaistu liikevoitto 9,2 M€ (ennuste 5,8 M€). PKC:n liikevaihto ja liiketulos kääntyivät pitkän laskukauden jälkeen kasvuun. Brasilian liiketulos parani merkittävästi vaikka toiminta oli edelleen tappiollista vaikeutuvissa markkinaolosuhteissa. Helmikuussa PKC kertoi ostavansa Groclinin johdinsarjaliiketoiminnan, jonka pääasiakkaita ovat kiskokalustovalmistajat.

Maaliskuussa yhtiö solmi puitesopimuksen yhteisyrityksen perustamisesta kiinalaisen johdinsarjayhtiö Huakain kanssa. Nämä kaksi yritysjärjestelyä tuovat yhteensä n.100 milj. euron vuotuisen liikevaihdon kasvun.

PKC Group arvioi vuoden 2015 liikevaihdon nykyisillä valuuttakursseilla laskettuna olevan lähellä edellisen vuoden tasoa ja että vertailukelpoinen käyttökate (EBITDA) on korkeampi kuin vuonna 2014.

Rapalan liikevaihto oli 73,9 M€ (ennuste 68,0 M€) ja liiketulos 10,7 M€ (ennuste 8,0 M€). Vuoden 2015 alku oli vahva erityisesti Pohjois-Amerikassa, missä uuden Rapala Shadow Rap -uistimen lanseeraus on ollut todella onnistunut. Myös valtaosassa muista päämarkkinoista myynnin orgaaninen kasvu on ollut hyvää. Valuuttakurssien muutokset toivat myös positiivisen vaikutuksen myyntiin.

Loppuvuoden näkymät ovat positiiviset. Konsernin vuoden 2015 liikevaihdon ja vertailukelpoisen liikevoiton (ilman kertaluonteisia eriä ja realisoitumattomien valuuttajohdannaisten markkina-arvostuksia) odotetaan ylittävän vuoden 2014 tason.

Cramon liikevaihto oli 147,1 M€ (analyytikoiden ennuste 141,0 M€) ja liikevoitto 8,0 M€ (ennuste 3,0 M€). Kausiluontoisesti heikolla ensimmäisellä vuosineljänneksellä liikevaihto kasvoi ja tulos parantui viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Myönteinen kehitys alkoi jo syksyllä 2014 sekä yhtiön omien tehostamistoimien että piristyneen markkinatilanteen ansiosta.

Tämänhetkisen markkinanäkymän mukaan Cramo-konsernin liikevaihto kasvaa paikallisissa valuutoissa ja EBITA-marginaali paranee vuonna 2015 vuoteen 2014 verrattuna.

Seuraamme kotimaan tuloskautta lähes reaaliajassa Tulosseuranta-taulukossa (vain jäsenille). Kaikki tuloskommentit löytyvät Suomalaisten osakkeiden valintatyökalusta. Siellä on kommentit neljästä edellisestä kvartaalista sekä viimeisimmän osavuosikatsauksen yhteenveto.

Artikkeli on julkaistu alun perin Sijoittaja.fi-sivustolla 6.5.2015.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös