Makrotalous

USA matkalla kohti koron nostoa

Yhdysvaltojen keskituntiansioiden nousu antaa viitteitä inflaation kiihtymisestä. Odotukset kohoavasta inflaatiosta luovat paineita keskuspankille nostaa korkoa.

USA:n reaalitalous on jarruttanut merkittävästi ensimmäisen neljänneksen aikana ja maaliskuussa työllisyyden kasvu oli heikoimmalla tasolla sitten vuoden 2013.

“Tämän viikon tärkein datajulkistus on perjantaina saatava USA:n huhtikuun työmarkkinaraportti, joka antaa viitteitä siitä, miten toinen neljännes on lähtenyt käyntiin. Arviomme mukaan työllisyys kasvoi 225 000 huhtikuussa, eli reilusti maaliskuun 126 000 enemmän”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Heikko työllisyysdata saattaa kuitenkin olla väliaikaista. Nordean mukaan viikoittain julkistettavat työttömyyskorvaushakemukset ovat pysyneet matalalla tasolla, mikä viittaa maaliskuun työmarkkinadatan heikkouden johtuneen huonoista sääolosuhteista ja muista tilapäisistä tekijöistä.

Palkkakehitys puolestaan viittaan inflaatiopaineiden ja koronnostopaineiden nousuun. Nordean mukaan USA:n työmarkkinaraportin keskituntiansiot ovat keskeisessä asemassa inflaation ja samalla Fedin koronnoston ennustamisen kannalta.

“Palkkatason nousu on kiihtymässä, koska työmarkkinoiden pitkään jatkunut kiristyminen johtaa vääjäämättä palkkapaineisiin. Viime viikolla julkistetut uudet tiedot työvoimakustannuksista osoittivat palkkojen nousun kiihtyneen ensimmäisellä neljänneksellä 2,7 prosenttiin vuoden takaisesta, mikä vahvin nousu sitten syksyn 2008”, pankki toteaa.

 

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös