Osakeanalyysit

Tämä IT-yhtiö nousi Inderesin TOP3-osakesuosikkeihin

Nixun toimitusjohtaja Petri Kairinen. Lähde: Nixu Oyj.

Nixun toimitusjohtaja Petri Kairinen. Lähde: Nixu Oyj.

Analyysitalo Inderesin TOP3-osakesuosikkien listalle on noussut kyberturvapalveluita tarjoava Nixu.

Inderes nosti Nixun osakesuosikkien listalleen 3.6. Yhtiö listautui First North -listalle joulukuussa 2014. Nixun osakkeen kehitys on ollut kuitenkin yhtiön listautumisen jälkeen vaisua, vaikka Nixun vuoden 2014 toisen kvartaalin tulos oli erinomainen, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Nixu-osakekurssi-062015

Indersin mukaan yhtiön kasvunäkymät ovat parantuneet ja IT-yhtiöiden suhteelliset arvostustasot ovat nousseet selvästi.

Nixun kasvunäkymät ovat vahvat. ”Markkinatilanne kyberturvapalveluissa tukee Nixun kasvua ja markkinaa ajavat megatrendit ovat vahvoja”, analyysitalo toteaa.

Lisäksi Nixun markkina-asema kyberturvapalveluiden markkinalla on Inderesin mukaan Suomessa uniikki, sillä käytännössä kaikki yhtiön merkittävät kyberturvaan erikoistuneet kilpailijat on ostettu pois viimeisen vuoden aikana (Panorama Partners, Trusteq, nSense).

”Kun kilpailukenttä kyberturvapalveluiden markkinalla hakee vielä muotoaan, on Nixulla jo hyvin selkeä fokus ja suuri tiimi, mikä luo etumatkaa kilpailijoihin”, Inderes päättelee.

Nixun mielenkiintoa lisää myös muiden toimijoiden mielenkiinto yhtiötä kohtaa. Inderes pitää Nixua pitkällä aikavälillä potentiaalisena ostokohteena kyberturvapalveluiden markkinalla. ”F-Secure osti Nixun kilpailija nSensen noin 2,5x -liikevaihto arvostuksella, kun Nixun oma liikevaihtokerroin on noin 1,2x.”

Myös Nixun tulospohjainen arvostus on kohtuullinen. Inderesin laskelmien mukaan lähivuosien P/E-luvut noin 12-14x tuntumassa.

”Mielestämme markkinoiden vahva kasvunäkymä, markkinan kysynnän defensiivisyys, Nixun orgaaninen kasvunopeus sekä toimialan konsolidaatiopaine oikeuttavat korkeamman arvostuksen”, analyysitalo toteaa.

Inderesin tavoitehinta Nixun osakkeelle on 5,10 euroa (viimeisin noteeraus 4,59) ja suositus on ”Lisää”.

Kommentoi
Ylös
>