Makrotalous

Varainhoitoyhtiö laittoi Suomen osakemarkkinat alipainoon

LähiTapiola Varainhoito vähentää riskisimpien omaisuusluokkien osuutta sijoitusnäkemyksissään suhdanneriskien vuoksi.

LähiTapiolan mukaan maailmantaloudesta on jo useamman kuukauden ajan saatu voittopuolisesti negatiivisia makrouutisia. ”Globaali taantuma on seuraavan 12 kuukauden aikana edelleen varsin epätodennäköinen mutta kasvun merkittävästä hidastumisesta on selviä oireita”, LähiTapiola toteaa Sijoitustalous.fi -sivustolla.

Varainhoitoyhtiön mukaan USA:n taloudessa vuoden ensimmäinen neljännes oli huomattavasti ennakko-odotuksia heikompi. Myös Kiinan ja Brasilian talouskasvu on hidastumassa pelättyä enemmän.

Kuitenkin suurista kehittyvistä talouksista Intian kasvunäkymä on kohentunut, joskin sielläkin positiivisen vireen jatkuminen on paljolti kiinni talousreformien onnistumisesta, LähiTapiola toteaa.

Eikä viime aikojen suosikkimarkkina Eurooppakaan ei tarjoa sijoittajille enää pikavoittoja.

”Euroopassa alkuvuoden talousdata oli rohkaisevaa mutta maalis-huhtikuulla suhdanneindikaattoreiden vahvistuminen on Euroopassakin pysähtynyt”, varainhoitoyhtiö toteaa.

Suomen makrotalouden tilanne on LähiTapiolan mukaan erityisen synkkä. ”Suomen talous vaipui vuoden 2014 viimeisellä neljänneksellä jälleen taantumaan – jo kolmannen kerran finanssikriisin puhkeamisen jälkeen. Suomen kokonaistuotanto on nyt yhdeksän vuoden takaisella tasolla.”

Osakemarkkinat eivät tässä suhdannetilanteessa ole LähiTapiolan suosiossa. Suhdanneriskien voimistuminen lisää osakemarkkinoiden riskejä. Lisäksi varainhoitoyhtiön arvostusmallit osoittavat, että korvaus osakeriskin ottamisesta ei ole tällä hetkellä riittävä.

Kotimaiset osakkeet ovat nyt alipainossa LähiTapiolan suosituksissa.

”Olemmekin siirtyneet taktisessa mallisalkussamme osakeriskissä alipainoon. Osakeallokaation sisällä vähennämme sijoituksia syklisesti herkille markkinoille. Laskemme kehittyvät markkinat sekä Aasian ja Suomen osakemarkkinat alipainoon. USA:n markkinat nostamme merkittävään ja Euroopan lievään ylipainoon.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös