Markkinakommentit

Nordnet: Piensijoittajat eivät huolissaan Kiinan tilanteesta

Piensijoittajat lisäsivät Kiina-painoaa sijoitussalkuissaan.

Helsingin pörssi on horjahdellut Kiinan viimeaikaisen pörssiromahduksen ja varsinkin juanin tuoreen devalvoitumisen myötä. Piensijoittajat näkevät kuitenkin jyrkätkin kurssilaskut ostotilaisuuksina, kertoo Nordnet tiedotteessaan.

Kiinan keskuspankki on antanut juanin devalvoitua nyt kolmantena peräkkäisenä päivänä. Helsingin pörssin kehitystä kuvaava OMX Helsinki 25 -indeksi notkahti eilen keskiviikkona 2,87 prosenttia aiempien devalvoitumisten myötä. Heikompi juan tukee Kiinan vientiä, herättäen pelon valuuttasodan syntymisestä maailmanmarkkinoilla. Piensijoittajaa tämä ei kuitenkaan huolestuta. Kiinan kurssiturbulenssi nähdään tilapäisenä levottomuutena, eikä sen uskota katkaisevan pörssin pitkäkestoista nousutrendiä.

”Eilinen kurssidippi sai piensijoittajat ryntäämään kaikkien Helsingin pörssin Kiina-sidonnaisten yhtiöiden ostolaidalle. Nordnetin kautta osakekauppaa käyvien suomalaisasiakkaiden keskuudessa Cargotecin, Koneen, Konecranesin, Metson, Outokummun, Outotecin, Valmetin ja Wärtsilän osakkeilla oli eilen poikkeuksetta enemmän osaketta ostaneita kuin myyneitä salkkuja. Kaikkiaan Kiina-sidonnaisten yhtiöiden euromääräiset netto-ostot eli suomalaisten piensijoittajien Kiina-painon lisäys kohosi eilen yli kolmeen miljoonaan euroon”, kertoo Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju.

”Kiinassa ei tapahdu Suomi-ilmiötä, vaan keisari painaa tarvittaessa lisää rahaa. Koronnostojen sarjan aloittamista kuun lopussa valmistelevalle Yhdysvaltain keskuspankille markkinat pakkosyöttävät päivälliseksi Pekingin ankkaa. Turbulenssi tuli kuin tilauksesta. Mikäli viimeaikainen levottomuus lykkää Fedin elvytystoimien takaisinvetoa, ovat juuri nyt käsillä kuluvan pörssivuoden parhaat ostokelit”, jatkaa Oksaharju.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös