Markkinakommentit

Taaleritehdas suosii eurooppalaisia osakkeita

Varainhoitoyhtiö Taaleritehdas suosii eurooppalaisia osakkeita Yhdysvaltojen keskuspankin mahdollisen koronnoston ja Kiinan huolien vuoksi.

Taaleritehtaan mukaan kesän aikana raaka-aineet ja kehittyvät markkinat ovat laskeneet, kun taas länsimaiset osakkeet ovat toistaiseksi pitäneet tasonsa kohtalaisesti.

”Kehityksen taustalla ovat odotukset Yhdysvaltain keskuspankin (Fed) rahapolitiikan kiristämisestä sekä Kiinan talouskasvun hidastuminen. Tällä viikolla huolia lisäsi Kiinan valuutan devalvoiminen, mikä johtanee muiden Aasian maiden valuuttojen heikkenemiseen sekä vaikeuksien jatkumiseen raaka-ainemaissa ja -yrityksissä”, varainhoitoyhtiö kertoo uusimmassa sähkeessään.

Loppuvuoden suurin puheenaihe tulee kuitenkin olemaan Fedin ensimmäinen koronnosto, Taaleritehdas toteaa:

”Nyt markkinat odottavat sen tapahtuvan syys-lokakuussa. Todennäköisesti kehittyvien maiden vaikeudet ja alhainen inflaatio lykkäävät Fedin koronnoston joulukuulle. Yhtä kaikki Fedin koronnosto on yleensä johtanut hieman vaikeampaan periodiin osakemarkkinoilla, mutta ei mihinkään dramatiikkaan. S&P 500-indeksi on sen yhteydessä laskenut keskimäärin n. 3–5 %. Samalla eurooppalaiset osakkeet ovat menestyneet hyvin dollarin vahvistumisen myötä. Niin voi hyvin käydä nytkin.”

Allokaatiosalkuissa Taaleritehdas on vähentänyt riskiä, mutta säilyttää hienoisen ylipainon osakkeissa. Varainhoitoyhtiö suosii voimakkaasti eurooppalaisia osakkeita ja riskisiä yrityslainoja. ”Samalla alipainotamme yhdysvaltalaisia osakkeita ja kehittyviä markkinoita. Korkopuolella suosimme edelleen riskisiä yrityslainoja euroalueella ja toisaalta isohkoja käteispainoja.”

Kommentoi
Ylös
>